Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Prawo!!

Marcin_Kaczmarek
    Guest

Prawo!!

Ostatnio mam problem z sasiadami. Dowiedzieli się,ze trzymam weze w piwnicy i kaza mi je wyrzucic. Jak się ma do tego prawo. Oni twierdza z uporem maniaka,ze jest to nielegalne-zalozne. Grozą mi policja . Czy sa w stanie (np jako wspolnota mieszkaniowa) nakazac wyniesiena tych zwierząt?

xol
    Guest

Re: Prawo!!

Trzymasz węże w piwnicy? Chyba nie w bloku????

Marcin_Kaczmarek
    Guest

Kamiennica. Piwnica zostala przebudowana od podstaw na uzytek mojej hodowli.

Paganus
    Guest

co do prawa, musisz dogadac sie z włascicielem budynku, bo to on nim zarządza jezeli zezwoli na trzymanie zwierzaków to sasiedzi mogą i wzywac prezydenta na pomoc i nic im to nie da , natomiast jeżeli włąscieciel nie pozwoli na hodowle...to jestem nią zainteresowany bo nie bendziesz mógł dalej jej prowadzic

pozdrawiam

Marcin_Kaczmarek
    Guest

Ale mieszkanie jest wlasnosciowe-do mieszkania nalezy piwnica.

dr Robert
    Guest

Jeżeli uznają, że to hodowla, a raczej tak będzie, to marne szanse, bo nie wolno w budynkach osiedlowych czy kamienicach prowadzić hodowli. Nie wiem tylko czy jest precyzyjna definicja hodowli. U mnie policja (dzielnicowy z jedny takim) była w mieszkaniu wskutek skargi w administacji sąsiadki (widziała szczury na balkonie, których nigdy nie miałem, czuje smród oraz słyszała wyjące z gorąca żółwie - moje żółwie były w tym czasie pod opieką rodziny 200 km od sąsiadki, a ja byłem kilka tysięcy od Polski - ale coś jej wyło !). Szczęśliwie większość zwierząt mam w pracy, w domu było tylko 5 czystych terrariów, no i jestem zoologiem co też jest okolicznością łagodzącą . Ogólnie wizyta była sympatyczna, a policjanci kulturalni, tłumaczyli się, że musieli sprawdzić bo dostali prośbę z administacji i na osiedlu uciekł pare miesięcy temu kilkumetrowy pyton. Na wejściu zapytali czy mogą zobaczyć czy jest tu prowadzona hodowla. Nie wiem ile musiałoby być zwierzat aby uznali, że to hodowla...

Marcin_Kaczmarek
    Guest

Jest tam 11 węzy . Piwnica nie nalezy do części uzytkowej budynku (podobnie jak poddasze) więc nie wiem,czy maja prawo wyrzucic. Wczesniej (2 lata) trzymalem te weze w domu-byla cisza,bo nic nie wiedzieli. Pozatym (nie liczac mnie) z piwnic od 10 lac NIKT nie kozysta...

Paganus
    Guest

jezeli mieszkanie ejst włąsnosciowe to w mieszkaniu ci mogą anstukac, ale piwnica i poddasze jest niczyje czyli wszystkich wiec musisz sie z nimi zgadać bo to własnosc lokatorów większosć ma racje

xol
    Guest

No tak, sytuacja jest trudna a temat śliski, wszystko zależy od tego kto i jak zinterpretuje przepisy... Może spróbuj dogadać sie z sąsiadami? Wytłumacz że węże nie są jadowite, że nie stanowią zagrożenia itp. Skoro dostosowałeś piwnicę do potrzeb hodowli, to na pewno zabezpieczyłes przed ucieczką węży.

Marcin_Kaczmarek
    Guest

Dogadac się nie da-jak debile powtarzaja,ze te weze sa nielegalne -nie daja sobie nic wytlumaczyc. banda staruchow... Piwnice nie sa wszystkich!! Od lat place wyzszy czynsz za moja piwnice-stanowi więc moja własność!!

Uprawnienia umieszczania postów