korsakow czemu sie nie podjales? trudna jaszczurka? nie zauwazylammimo tego ze czasami jej szajba odbija i potragfi pogryzc to bardzo wdzieczne zwierze, ktore biega za wlascicielem jak jest puszczane wolno-przynajmniej moje malenstwo.
delikatna? chyba tylko dlatego ze jest mala i niepozorna
skubana skacze na ok.50cm wzwyz z miejsca i spada z takiej samej wysokosci czasami goniac za swierszczem. ;] kwestia niefajna jest to ze jest bardzo plochliwa i dlugo trzeba czekac zeby nie zaczynala skakac jak szalona po terra (co sie wiaze z obiciem pyszczka nawet jak sciany sa wylozone korkiem:/ ) jak podchodzi wlasciciel.. rzeczywisice zle znosza tranposrt :/ moja legwanica (szczytne okreslenie jak na jaszczurkie 30cm:P ) zle znosi nawet 20 minutowe przejazdy do weterynarza
faktycznie malo ich na rynku. a sprowadzac raczej chyba nie.. bo slyszalam ze tylko 2na5 osobniokow przezywaja transport dluzszy niz 5-7h :/ (nie wiem czy to prawda, ale wiem jak moje zwierze reaguje nawet na krotkie trzesienie i przewoz). aha i piasek. nic sie nie dzieje jak na nim sa o ile tylko zapewnisz im odpowiednia dawke witamin i wapnia-czytaj Sera reptimineralC 2x w tyg.
to by bylo na tyle
mimo wszystko polecam zwierzaka bo sa fantastyczne