Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: pierwsze jaja anolisa

pierwsze jaja anolisa

jak inkubowac jaja anolisa w co mam wsadzic jak ma to wygladac i wszystkie inf na temat inkubatora??jak sie tym opiekowac czy moge prosic o informacje bo moja samiczka dzis wlasnie zlozyla pierwsze jaja

Re: pierwsze jaja anolisa

I dopiero teraz się o to pytasz??a już myślałem że wiek w twoim profilu jest nieprawdziwy. Musisz zrobić inkubator. Opis prostego inkubatora jest na www.snakes.pl . Jeżeli nie masz inkubatora, to możesz zaryzykować i pozostawić jajka w terrarium. Musisz je tylko czymjś przykryć i najlepiej żeby były w ciepłym miejscu o jak najbardziej stałe\j temperaturze i żeby miały wilgotno, ale wtedy są mniejsze szanse że się coś wykluje.
    Powodzenia

sorki, z twym wiekiem to nie do ciebie, pomyliłem cię z kimś innym (ostatnio jestem jakiś rozkojarzony)

Jaja anolisa zielonego sa bardzo wytrzymale na zmiane temperature.mozesz zostawic jajka gdzies w terra ,.stala temperatura i wilgotnosc .Jak ci sie troche zapadna to zwieksz wigotnosc.Ale z jajkamianolisow nie ma problemow.Inkubacja jest tak prosta ze az smieszna.

a czy samiczka moze miec malutkie wole??bo mam pewien problem bo mam samca dzis kupilem samice i powidziano mi ze na pewno nia jest i nawet sie na to zapowiadalo bo rozkopala maly dolek kucnela na nim i bylem ze skalda jaja tylko ze poprzedniego partnera ale po pewnym czasie zaciekawilo mnie to ze rozklada malenkie wole a na plecech ma jasna prege (o dziwo samiec moj wogule tego nie ma) i teraz nie wiem co robic czy wymienic ten nabytek czy moze poczekac.Juz bylem przekonany ze sklada jaja.Poza tym jeden daje sobie chodzic po drugim osobniku i nie wiem co to jest czy ktos mi to wyjasni??przpraszam za zament ktory sieje

Ledwo co kupiles jaszczurke i juz sie bawisz w rozmnazanie :/

nie luz cofam wszystko bylem sie w sklepie upewnic jescze czy to samica mowia ze tak licze na nich mi tez sie wydawalo ze to samica ale wole wsbudzilo moje podejrzenia co do tego pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów