-
od czego zaczynac?
Witam.
Bardzo chcialbym zaczac hodowac jaszczurki, ale nie wiem od czego zaczac...
Nie mam mozliwosci zeby postawic duze terrarium a szkoda bo strasznie mi sie podoba agama brodata.
Mam do was pytanie od czego zaczac? Musze uwzglednic ze terra nie moze byc duze.
Co to znaczy duze?! Max 40 dl szerokosc tez w tych granicach a wys... no powiedzmy ze tez nie wieksza. Oczywiscie pytam tu tez o gatunek ktory mozna kupioc w polsce
Z gory wielkie dzieki za doradzenie.
Pozdrawiam
-
Re: od czego zaczynac?
Gekon pigmejski ?? albo płaczący ??
-
aleś mu poradzil, skad chlopak poczatkujacy bedzie bral owocówki czy wylęg swierszczy :>
do terrarium o wymiarach mniej wiecej 40-40-50 mozna "wsadzic" gekona domowego, gekona lesnego, anolisa brazowego/zielonego...niestety jest to dla jaszczurki faktycznie malutkie, niewygodne terrarium... poczytaj wiecej http://terrarium.com.pl/gatunki/. moze jednak warto postarac sie mocno i znalezc choc ciut wiecej miejsca?...
-
-
A ja stanowczo doradzam gekona PAROEDURA PICTUS. Jego opis jest na tej stronce, jest dość ładny, nieduży, nie za drogi (za noworodka ożna zapłacić, jak dobrze poszukać, około 20 zł) i nie sprawia żadnych problemów w hodowli. Ja w terrarium o wymiarach 50/30/30 (dł/szer/wys) trzymam samca i dwie samiczki i żyją bardzo ładnie i zdrowo, i bezproblemowo
-
acha, dla P. pictus, trzech osobników powinno wystarczyć tera o dł.40 cm.
-
Mareczku, kierowanie sie " ladne nie ladne" nie ma nic do rzeczy ;-) jemu np moga sie spodobac ;-) tak samo moga mu sie spodobac bazyliszki, morelie, dendrobatesy i felsumy - ale ich ani nie upchnie do takiego terra, ani nie powinien sie za nie brac jako poczatkujacy :P
-
Ok!!
Wielkie dzieki za podpowiedz!
Tzn dostep do wylegu swierszcza nie jest probleme Hoduje juz ptaszniki...
Chcialem cos nowego Na dobra sprawe nie jestem zupelnie zdecydowany ale dzieki za rady wezme je pod uwage.
Pozdrawiam!!!
-
Może gekon tajski domowy?
Uprawnienia umieszczania postów