Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: pomocy !!!

pomocy !!!

kupiłem sobie agamke brodata we wtorek. I baza fajna jaszczura. przyszła do terra troche sztywna ale jej przeszło. Zjadła sobie 2 swierszcze posiedziała na gałezi i poszła spac. Problem polega na tym ze ani w srode ani dzis nic nie chce jeść. Ani larwy mola ani swierszcza. (
    Troche jestem zestresowany jej brakiem apetytu. Podobno mlode sa bardzo zarłoczne. Podzielcie sie dobra rada aby zaczeła jesc

luz_jacek
    Guest

Re: pomocy !!!

niewiem jak z agamami bo jestem początkujący ale młode jaszczurki jedzą dwa albo trzy razy w tygodniu. Niemożesz jej przekarmić!

Twoja agamka poprostu jeszcze jest pewnie zestresowana - postaraj się zapewnić jej maximum spokoju. I oczywiscie standardowe pytanko - czy sie załatwia?

MinuS
    Guest

jak sie załatwia i nie chce jeśc to się nie martw moja agamka savignyi je sobie jak chce raz co dwa dni raz codziennie jak jej się podoba

"młode jaszczurki jedzą dwa albo trzy razy w tygodniu"
    mlode jaszurki jedza tyle razy w ciagu dnia

dzieki wszystki za pomoc. juz wszystko ok. je jak szalona kupke robi ladna ).
    poprostu chyba sie bala - ale jej przeszło, a ja troche spanikowałem ))
    jeszcze raz wielkie dzieki

skoro jesteś początkujący to po co sie udzielasz? Kamil dobrze Ci napisał - trzy razy dziennie niektóre jedzą, a nie na tydzień. Np. moje lamparty potrafią zjeść 3-7świerszczy dziennie (jeden, czyli razem 14 świerszczów).
    Pamiętaj że to ile zwierz je zależy od tego co to jest za gatunek.

tx wszystkim juz w wszystko w normie

Uprawnienia umieszczania postów