-
Re: moloch straszliwy
Agama brodata tez pochodzi z australii a jest rozpowszechniona w polsce. Ja ta agamke widzialem tez juz jakis czas temu i rowniez mi sie spodobala bardzo (zwlaszcza sposob picia, krople z rosy splywaja po kolcach az do pyszczka). Fakt ze jest bardzo zadka i pewnie cena tez odpowiednia, ale warunki pewnie takie ma jak brodata, a co do diety to wszystko mozna przejsc, to jest po prostu kwestia przeklimatyzowania sie na inny pokarm (zjada takie ilosci mrowek bo sa male i maja malo wartosci odzywczych , dla porownania to jest tak jakby zjesc talerz kartofli albo talerz ryzu ).
dobra koniec gupot na ten temat.
jak ktos zobaczy w polsce do sprzedania taka agame to pisac do mnie
-
-
no to napisalem ze byc moze mozna go przystosowac do swierszczy, bo chyba mrowka nie rozni sie zbytnio od swierszcza (tez hityna i tyle) a swirszcz ma dodatkowo duzo innych substancji odzywczych.
-
Tak ale jakby potrzebne były by mu świerszcze to by je zajadał a widocznie mrówki majom cosik w sobie :> niewiem może wykorzystuje jakoś ich kwas ??
-
Calkiem mozliwe, ale znowu z drugiej strony to srodowisko ktore zamieszkuje ta jaszczurka raczej nie obfituje w urozmaicenie form zyjacych, a mrowki jako ze sa podziemnym gatunkiem czesto zamieszkuja obszary sawanny i pustyni. Swierszcze sa bardziej "delikatne"
Uprawnienia umieszczania postów