Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: moloch straszliwy

moloch straszliwy

Słyszał ktoś, żeby ktoś hodował molocha straszliwego w domu w terra?

Re: moloch straszliwy

nie słyszałem. jaszczurka na prawdę ładna, ale trudna w utrzymaniu: dziennie wcina 1800 do 2000 MRÓWEK.

zamieścicie linka z fotką? Nigdy wcześniej nie słyszalem o tym zwierzaku

NO popieram cię Grochu (już chyba którys raz) jaszczurka naprawde śliczna ale tak jak mówisz wcia ogromne ilości mrówek

Tak te mrówki to prawdziwy problem. Można by sobie pozwolić na posiadanie takiego zwierza pod warunkiem, że będziemy mieli codziennie wylęg świerszczy
    MareQ nie znam nazwy łacińskiej ale pamiętam, że kiedyś szukałem w necie fotki i nie znalazłem Mogę powiedzieć, że ma tekie ciepłe kolory jak żółty i pomarańczowy, miejscami brązowy. Jest cały powysadzany kolcami i co naj ciekawsze, porusza się jak robot. Acha on żyje w Australii

możliwe, że widziałeś ją kikedyś na animal planet:P ja ją tam włąśnie pierwszy raz zobaczyłem. porusza się dziwacznie, jakby tanczyła brake dance (-: Łapka w przódu - do tyłu i w przód . zajebiste są, no ale te mrówki ... poszukam zdjęcia

macie zdjęcie.
    nazwa łacińska to chyba: moloch horridus.
    podobnie nazywał się jakiś dinozaur, więc mase zdjęć kości dinozaura znalazlem, a mało naszego molocha (-: no ale jest

http://www.kingsnake.com/oz/lizards/.../mhorridus.htm
    tu jeszcze kilka fajnych zdjęć jest

z tego, co tam wyczytałem, to rośnie to do około 16-24 cm. ładniutkie, szkoda, że taka dietę nieprzyjazną ma no kurcze (-;

Żeby utrzymać takiego zwierzaczka,to całe mrowisko musiałabym znieść do domu, heh

Uprawnienia umieszczania postów