Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Agama Brodata - długość gada ???

Agama Brodata - długość gada ???

Proszę powiedzcie mi szczerze ile mają wasze agamy długości, liczycie od głowy do końca ogona ??? jestem na etapie budowania terra i moge jeszcze zmienic wymiary ?
    Czy to prawda żę dorastają do 45 cm. i czy to jest z ogonem czy bez wymiar ?
    Pozdrowionko i dzieki z góry ?

Re: Agama Brodata - długość gada ???

45 to wymiar z ogonem. nie mam brodacza, ale z rozmów wiem, że na ogół tylko samce przekraczają 40 cm.

jw
    Guest

Mój samiec choć ma dopiero rok już ma ok. 42 cm. Z ogonem oczywiście.

a moj agamek ma ....... 12 c, :-%

Cześć dzięki za odpowiedzi.Ostatnio słyszałem żę JW masz młode Agamki. Będziesz je sprzedawał? jak tak to jak sie z Tobą najlepiej skontaktować? Pozdrawiam !

DamianB
    Guest

Moj samiec ma 43 cm.. Ma okolo roku
    Tez zmieniam terra teraz. Polecam zrobic sobie samemu z desek sosnowych - mozna kupic i przyciac na miejscu (np. Castorama). Pozniej wystarczy skrecic i zamowic przednie szybki u szklarza.. Koszt przy terra 100x50x50 to ok. 140 zl.
    A wrazenia estetyczne i praktyczne bardzo dobre (nie ma problemu z mocowaniem czegokolwiek, bardzo dobre utrzymywanie temp w terra i przede wszystkim zdrowe materialy - zero klejow, silikonow, itp).

jw
    Guest

Młode agamki niestety "miałem". Poszly już w świat. W tej chwili mam w inkubatorze parę jajek, ale niestety chyba wszystkie będą niezapłodnione - to pierwszy okres godowy tej mojej ekipy. Ukłony

jw
    Guest

Pomysł jest ok, ale chyba niekoniecznie deski sosnowe: są bardzo żywiczne i przy tych temperaturach mogą "płakać". W tej chwili kończę terra drewniane: sklejka + płyta wiurowa oklejana korkiem o wym. 150 x 60 x 60. Kosztowało trochę więcej (sam material + przycięcie + frezy pod prowadnice + same prowadnice) ok. 300 zł. Do tego doliczyć trzeba caly osprzęt, który (poza świetlówkami i promiennikami) także sam montuję. Fakt, że cały montaż wykonujesz sam, a możliwości wystroju wnętrza są właściwie nieograniczone...

W takich chwilach doceniam ze mam stolarnie HAHA

Mój samcolek ma 50cm z ogonkiem

Uprawnienia umieszczania postów