Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy wasze brodacze też tak dziwacznie piją?

Czy wasze brodacze też tak dziwacznie piją?

mój Agamek pije rzadko, ale jak sie juz dorwie do michy, to żlopie jak glupi. niezwykle sie wtedy zachowuje: jego ruchy staja sie bardzo powolnie, a broda nadyma sie maksymalnie, stroszy sie, potem nia porusza, przelykajac, powoli odpelza z brzuchem przy ziemi od miski i kladzie sie plasko - zpelnie nie ten sam agamek. ten caly wodny rytual trwa do kwadransa. potem agamek juz jest normalny

Re: Czy wasze brodacze też tak dziwacznie piją?

moja w recz odwotnie dostaje glupawki i robi wszystkie ruchy bardzo szybko jak pije. Bardzo sie wtedy cieszy. Podchodiz do pojemnika na wyprostowanych lapkach schyla glowe wciaga troche woda a potem wysoko wysoko jak najwyzej i wlewa ja do gardla tak jak wudke

to fajnie ze wiesz że pije , bo ja mam malusią agameczke już miesiąc i jeszcze ani razu nie widziałem żeby piła wode z miseczki .

Damian Strugliński
    Guest

Dzikus - od 14 lutego został 1 ( JEDEN !!! ) raz zaobserwowany jak pije i to dwa dni temu. Byłem tak zdziwiony, że nie pamiętam czy zachowywał się dziwnie z wyjątkiem tego, że pił . Maleństwo, które mam od 16 kwietnia jeszcze nie pokazało tej umiejętności
    Pozdro,
    Damian

hmm to moze pije a ja tego nie widzilem , to sie nie bede zbytnio przejmował narazie , a jeszcze z innej beczki ta druga mala agamke trzymasz razem z ta podrosnieta ??

Damian Strugliński
    Guest

Na razie obydwie jaszczurki są w osobnych małych terrach wstawionych do docelowego. Musiałem nawet wstawić przesłonę pomiędzy terra, bo Dzikus mało sobie mordki nie obił jak świerszcze biegały u Dzidzi . Przez podwójną szybę chciał przejść ! Oczywiście nie był głodny tylko łakomy .
    Pozdro,
    Damian

mdmarta
    Guest

a ja swoja agamke musze poic z pipetki bo sie tak nauczyla i inaczej sie nie napije wody !! pozdrawiam

Ja moją też dwa razy tak poiłem , bo sie bałem że nic nie pije , ale jak tak mówisz to już nie bede jej poił pipetką . Może w końcu się sama zdecyduje , gdzie woda jest to wie bo jej sie kilka razy w pogoni za swierszczem zdażyło przebiec po misce .

ZakkWYLDE
    Guest

Damian,sam kiedyś miałem brodacza-można to nazwać i łakomstwem:PAle one chyba zawsze są głodne,taki tyci kubeł bez dna na owady:]

ja pijaca wode agamke zobaczylem dopiero kiedy przywiozlem mloda do domu ze sklepu (mloda jest druga agama)bo poprzednia chyba wody nie pija albo ja nie widze)

Uprawnienia umieszczania postów