-
zachowanie bazyliszków?
Witam mam parke bazyliszkow platoglowych i ty pytanie kiedy samiec siedzi np na jakim patyku otwiera pysk i zaczyna trzepac glowa gora dol dlaczego tak robi i kolejne pytanie kiedy ten sam samies widzi samice zaczyna ja gonic i zuca sie na nia czemu ??????????????
-
Re: zachowanie bazyliszków?
-
nie no prsze raczej o konkretne odpowiedzi ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
-
w jakim on jest wieku?
jak na moje to jemu sie chce no... zachowanie godowe (-;
-
-
samic prawdopodobnnie broni swojego terytoerium i pokazuje że jest tam panem.
A masz całkowitą pewność że ten drugi to samica?? bo może się okazać że to samiec i że tamten go przegania ze swojego terrytorium.
ale że nie znam się na bazyliszkach to nie wiem czy są terytorialne, ale chyba tak
-
raczej tak no kupowane w biofilu wiec najprawdopodobniej tak wydaje mi sie ze to jest zwiazne z godami ale troszke te gody za ostre ..........
-
no w pierwszym momencie też miałem Ci pisać, że to 2 samce, ale jak taki byłes pewny, że to drugie to samica to wiesz (-;
-
qrde no nie mam pewnosci w 100% :/
-
Nie martw sie..tez mam doczynienia z mloda parką...samiec pogania samice ale nie robi jej krzywdy(narazie) wystarczy jkak bedzie dbal zebysamicy dostawalo sie jedzenie i zeby miala dostep do wody, u mnie smaiec przeganiasamice nawet gdy ona chce polowac wiec musze kombinowac podczas karmienia
Uprawnienia umieszczania postów