Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: zachowanie bazyliszków?

gecco_3
    Guest

zachowanie bazyliszków?

Witam mam parke bazyliszkow platoglowych i ty pytanie kiedy samiec siedzi np na jakim patyku otwiera pysk i zaczyna trzepac glowa gora dol dlaczego tak robi i kolejne pytanie kiedy ten sam samies widzi samice zaczyna ja gonic i zuca sie na nia czemu ??????????????

Re: zachowanie bazyliszków?

bo mu się chce (-; (?)

gecco_3
    Guest

nie no prsze raczej o konkretne odpowiedzi ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

w jakim on jest wieku?
    jak na moje to jemu sie chce no... zachowanie godowe (-;

gecco_3
    Guest

QRDE MA 3 MISIACE <LOL>

samic prawdopodobnnie broni swojego terytoerium i pokazuje że jest tam panem.
    A masz całkowitą pewność że ten drugi to samica?? bo może się okazać że to samiec i że tamten go przegania ze swojego terrytorium.
    ale że nie znam się na bazyliszkach to nie wiem czy są terytorialne, ale chyba tak

gecco_3
    Guest

raczej tak no kupowane w biofilu wiec najprawdopodobniej tak wydaje mi sie ze to jest zwiazne z godami ale troszke te gody za ostre ..........

no w pierwszym momencie też miałem Ci pisać, że to 2 samce, ale jak taki byłes pewny, że to drugie to samica to wiesz (-;

gecco_3
    Guest

qrde no nie mam pewnosci w 100% :/

Nie martw sie..tez mam doczynienia z mloda parką...samiec pogania samice ale nie robi jej krzywdy(narazie) wystarczy jkak bedzie dbal zebysamicy dostawalo sie jedzenie i zeby miala dostep do wody, u mnie smaiec przeganiasamice nawet gdy ona chce polowac wiec musze kombinowac podczas karmienia

Uprawnienia umieszczania postów