Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: ciecie szkla

fremd
    Guest

ciecie szkla

witam
    czym pociac szklana szybe oprocz nozyka do szkla?
    tzn jaka jest opcja z cieciem szkla samodzielnie
    pozdrawiam

Re: ciecie szkla

taniej Cie wyjdzie pójście do szklarza. Domyślam sie że masz szyby i chcesz je samodzielnie dociąć Tyle że to nie taka łatwa sprawa dociąć idealnie na wymiar i jeszcze żeby to proste było ;/

fremd
    Guest

wiem wlasnie ze nielatwo ale myslalem ze sobie poradze..
    ile tak teoretycznie szklarz bierze za przycinanie a ile kosztuja szyby z przyciaciem?

Qrcze nie wiem, kupiłem nozyk w castoramie z węglika za 10 zeta, tnie świetnie, kwestia tylko dobrego pomiaru, miejsce pociete szlifuje na mokro kamieniem szlifierskim.

szyba grubości 3m kosztuje średnio 45-50zł/m2 Im grubsza tym droższa naturalnie. Oszlifowanie 3zł/m

Jak chcesz ciąć czymś innym niż nożyk do szkła to "pożycz" od mamy pierścionek z brylantem i tym spróbuj (za szkody niue odpowiadam)

myśle że bardziej opłaca ci się kupić nożyk za 8zł niż ciąć brylantem, ale to tylko takie moje odczucie:P

stosunkowo łatwo ciąć cienkie szkło (nożykiem do szkła), gorzej, jeśli jest grube. W dodatku u szklarza płacisz za zamówiony kawałek i nie obchodzi Cię, ile się stłukło i ile rąk jest pociętych.

Dokładnie tak jak mówi Jędrek

niczym innym niz nożykiem nie potniesz (ich ceny są różne od 8 do 140 zł)
    na jednen - dwa zbirniki wystarczy ci taki za 8 zł ale nie to jest kłopotem, ciecie szkła jest bardzo proste, powiedziałbym że nawet dziecinnie proste jak masz odpowiedni ok 125 cm drewniany katownik z ok 2 mm gróbszym od długiego krótkim bokiem - od tego narzedzia a nie nożyka zależy czy bedziesz prosto ciął i potem nie wyjdzie ci zamiast kwadratu romb, ja pół roku takiego szukałem ale dostałem - z likwidowanego zakładu szklarskiego

Uprawnienia umieszczania postów