-
Gekon Toke
Witam
Zamierzam kupic Gekona Toke. I mam pewien problem, a mianowicie: jakiej mocy dac kabel grzewczy do terra 70x30x70(moze byc wyzsze) no i oczywiscie promienniki?? Aha i jaka oslone dac na zarowke, moze byc z metalowej siatki??
I przy okazji pytania kolegi. Czy wystarczy 55cm wysokosci terra dla toke, pozostale wymiary sa mi obojetne moge je dostosowac. A z wysokoscia kiepsko. No i jakby starczyla wysokosc to rowniez jakiej mocy trzeba dac kabel do tego terra.
Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam skowron
-
Re: Gekon Toke
Ja kabala wogole nie uzywam bo utrzumje odpowiednią temperature promiennikiem a na zarowce nie mam wogole oslony... bo nie wchdzi na zarowke i raczej nie wejdzie na zarowke ...... chyba ze kupish jakiegos sadomacho :P
-
Kabel sie przydaje do lokalnego podgrzania scianki. Toke to lubia... Moc niestety musisz albo dobrac metoda prob i bledow, albo dac na wyrost i tlumic termostatem. Jesli chodzi o oslone na zarowke, to moze byc z metalowej siatki, ale musi byc odsunieta od zarowki tak, zeby sie nie nagrzewala nadmiernie.
-
ja mam zarowe (60W) i kamien i to wystarcza Toke lubi sie wygrzewac (pomaga tez w trawieniu) terrarium mam wieksze troszke i to wystarcza w zupelnosci. Co do wlazenia na zarowy to zgadzam sie Ratayson'en jaszczur musial by byc kamikaze aby wejsc na nia. nie mam siatki.
-
> ja mam zarowe (60W) i kamien i to wystarcza Toke lubi sie
> wygrzewac (pomaga tez w trawieniu)
Toke lubi sie wygrzewac, ale na pionowych sciankach a nie na kamieniu...
-
Joshi dzieki za info ale na poczatku dalem kamien pionowo i go olewal a jak wrocil na poziom to siedzial non stopa, pozatym tera robie swoj kamien grzewczy a raczej cala gore wiec bedzie mial poziom i pion
Uprawnienia umieszczania postów