Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: niezaplodnione jajka

niezaplodnione jajka

Dzis moja agama blotna zniosla 9 niezaplodnionych jaj. Wyglada teraz jakby byla troche niedozywiona Czy zwiekszyc jej ilosc podawanego wapna? Czy wasze agamy czesto znosza niezaplodnione jaja?

Re: niezaplodnione jajka

rozmawiałem z włascicielem sklepu shrek i powiedział ze jeszcze nikomu w polsce sie nieudało rozmnozyc agamy błotnej. zawsze sa niezaplodnione jajka
    raz tylko agama zostala sprowadzone juz w ciazy i tylko jednej udało sie przetwac

A jednak udalo sie rozmnozyc agamy blotne w Polsce Kilka miesiecy temu wykluly sie malutkie agamki u Gizmo i mysle ze nie byl to jedyny przypadek. Poszukaj w starych postach

Pozdrawiam, Firia

To wyśmienicie moze mi tez sie uda no ale moja jest jeszcze za młoda ma 6mies
    Pozdrawiam

Firia mnie wyprzedziła, Gizmo rozmnozył błotne ale ostatnio wogule nie daje znaku życia... a szkoda bo mógłby dac cenne rady przy inkubacji jaj

dr Robert
    Guest

Agamy błotne są w Polsce rozmnażane od lat. Przez wiele lat regularnie rozmnażał je conajmniej jeden człowiek we Wrocławiu, potem w połowie lat 90-tych również mój kolega z Wrocławia. Myślę, ze kilkanascie, kilkadziesiąt osób w Polsce rozmnażało agamy błotne. To dość łatwy gatunek w rozdrodzie, aczkolwiek są łatwiejsze .

masz moze jakies wskazówki skoro to takie latwe :-) ?
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów