-
Pomocy pijany Waran ??!!??
Hej ludzie prosze was o pomoc od czterech dni mój waran wyglada jakby był pijany, nawed jeść niezbyt może bo rzuca nim, co to moze być ??? Naprawde proszę o pomoc z zachowania wyglada na normalnego
ale z poruszania tak jakby był pijany co to moze być i czy to groźne??
-
Re: Pomocy pijany Waran ??!!??
Mi to wygląda na jakies porazenie układu nerwowego na skutek np. zatrucia czymś , ale poczekaj na opinie innych bo to moze byc zupełnie cos innego a ja nie jestem specjalistą .
-
ja tez tak mysle ze to porazenie układu nerwowego
>jak czesto miniasz mu wode i czy dajesz mu surowe mieso???
-
Jak wyglada sprawa swietlowki uvb w terra z waranem? Podajes jakies witaminy? Wyglada to na zaburzenie uklady nerwowego czyli brak wit B.
-
Dzięki za pomoc. Witamina B gdzie moge kupić jak mam ją mu podawać i ile??? wode wymieniam dosyć czesto (woda przegotowana) właśnie witamin niepodawałem dziś dopiero kupiłem , czy mu to przejdzie???
-
miejmy nadzieje bo z systemem nerwowym to raczej nie ma zartow
-
Witaminy kupisz w aptece np Bcomplex gdzie jest B6 ale nie ma B12 Sa potrzebne te obydwie witaminy. Witamine Bcomplex podawaj wraz z pokarmem np obtaczasz swierszcze/karaczany. Jest tez jeszcze druga metoda podania wit B w zastrzyku, ale to juz musi wykonac weterynarz w odpowiedniej ilosci do masy gada.
Uprawnienia umieszczania postów