Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pomocy pijany Waran ??!!??

Mieszany widok

Nodlli
    Guest

Pomocy pijany Waran ??!!??

Hej ludzie prosze was o pomoc od czterech dni mój waran wyglada jakby był pijany, nawed jeść niezbyt może bo rzuca nim, co to moze być ??? Naprawde proszę o pomoc z zachowania wyglada na normalnego
    ale z poruszania tak jakby był pijany co to moze być i czy to groźne??

Re: Pomocy pijany Waran ??!!??

Mi to wygląda na jakies porazenie układu nerwowego na skutek np. zatrucia czymś , ale poczekaj na opinie innych bo to moze byc zupełnie cos innego a ja nie jestem specjalistą .

b.s
    Guest

ja tez tak mysle ze to porazenie układu nerwowego
    >jak czesto miniasz mu wode i czy dajesz mu surowe mieso???

Jak wyglada sprawa swietlowki uvb w terra z waranem? Podajes jakies witaminy? Wyglada to na zaburzenie uklady nerwowego czyli brak wit B.

Nodlli
    Guest

Dzięki za pomoc. Witamina B gdzie moge kupić jak mam ją mu podawać i ile??? wode wymieniam dosyć czesto (woda przegotowana) właśnie witamin niepodawałem dziś dopiero kupiłem , czy mu to przejdzie???

miejmy nadzieje bo z systemem nerwowym to raczej nie ma zartow

Witaminy kupisz w aptece np Bcomplex gdzie jest B6 ale nie ma B12 Sa potrzebne te obydwie witaminy. Witamine Bcomplex podawaj wraz z pokarmem np obtaczasz swierszcze/karaczany. Jest tez jeszcze druga metoda podania wit B w zastrzyku, ale to juz musi wykonac weterynarz w odpowiedniej ilosci do masy gada.

Uprawnienia umieszczania postów