Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Od czego zacząć...

Mieszany widok

Od czego zacząć...

Chcialbym w najbliższym czasie zakupić Kameleona,od czego zacząć (czyt.ile potrzebuje pieniędzy zeby stworzyć mu godziwe warunki życia?).Czy terrarium jestem w stanie zrobic samemu,czy raczej poprosic o pomoc ?? Jakies cenne rady dla początkującego kam-terrarysty ?? POZDRAWIAM,KUBA!

Desmond
    Guest

Re: Od czego zacząć...

Moim zdaniem powinnes zaczac od czegos latwiejszego w hodowli np. Gekon Lamparci ewentualnie agama. Kameleon jest bardzo delikatny. Musisz miec swietlowke , przestronne terrarium i powinnien byc zawsze najedzony a zapewniam Cie ,ze je duzo.

Mam juz Gekusia Lamparciego i trzyma sie swietnie,to nie bedzie moje pierwsze zwierzatko terraryjne

Desmond
    Guest

No to swietnie jezeli masz jakies doswiadczenie , moze wielu z was sie zdziwi i bedzie mnie potepialo ale ja trzymalem Jemenskie wraz z dwoma lamparcimi. Kameleon w dzien buszowal po gornej partii terrarium a geki wygrzewaly sie na cieplym podlozu w norce. W nocy Kamek zasypial glebokim snem. Szkoda jedynie ,ze jemenskie dobijaja max 5 lat.

ja szczerze mowiac nie jestem przeciwnikiem laczniea gatunkow... jest to calkiem ciekawe lecz wtedy gdy zwierzeta potzrebuja takich samych wymagan... i wtedy jak jedno drugiemu nieprzeszkadza... najlkeoiej jak nienwraca uwagi... no ale problem jest jak sie niedogadaja wtedy to juz jestem przeciwnikiem

Uprawnienia umieszczania postów