Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Przerobka akwarium na terrarium :P

Mieszany widok

Przerobka akwarium na terrarium :P

Elo :P
    No wiec mam akwarium z pokrywa. Akwarium jest 50x30x30. Przedzielam akwarium na pol aby powstaly dwa mniejsze 25x30x30. Bede trzymal w nich dwa pajaczki. Jeden to vagans L9 a nad drogim mysle :P No i jak na amatora przystalo mam pare pytan (uzywalem wczesniej magicznego przycisku "szukaj" ;-)) Z kad mozna wziasc dobra kore na tyl akwarium? Da sie gdzies kupic? I drogie pytanie. Czy w terrarium musze porobic malutkie dziurki wentylacyjne ? Czy wystarczy otwor w pokrywie (zabezpieczony siatka metalowa) gdzies o wymiarach 22x6 ? Czy pajaki sie nie podusza? Bo czytalem gdzies ze niektorzy montuja wiatraczek od PC. CO wy o tym sadzicie? Z gory dzieki za wyrozumialosc i wszelkie odpowiedzi:-)

Re: Przerobka akwarium na terrarium :P

Spokojnie wystarczy pokrywa zrobiona z siatki... jedyną wadą tego rozwiazania będzie zaparowywanie szyb...

no to bedziemy wycierac sciereczka szybki :P

xol
    Guest

A korek można kupić w Biofilu.

ta opcja z wiatraczkiem to niezła sprawa siostra(totalny laik) poddała mi taki pomysł kiedy miałam podobny problem

klo85
    Guest

a co myslicie o tym aby włozyc poprostu do terra rurke podłaczoną do brzeczyka powietrze wpompowywało by sie wylatywało by przy spodzie akwarium a wylatywało goroł ?? czy to dobra altternatywa na wycinanie w akwa wentylaci ???

klo85 ... a wiesz ze mi sie podoba twoj pomysl Zwlaszcza ze bede mial piekarnik w terrarium :P I cala faza polega na tym ze mam taki sprzet po rybkach nawet z rureczka... tylko to troche halasuje :/

Uprawnienia umieszczania postów