Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Proszę o rade...

Proszę o rade...

Hi.
    Wiem, ze to wydaje się głupie, ale potrzebuje rady jaką jaszczyrką wybrać na początek. Byłam zdecydowana na Phelsumę dubia, ale znajomy stanowczo mi ją odradził... Mam raczej wilgotne akwarium (ok.70%) mało wętylowane i ogólnie niewielkie. Z dosyć sporym basenem, dużą ilością roślin, pni i piaskowców. Doświatlane oczywiście, tem. ok.20 stopni przez cały rok, pod promiennikiem ok.30 stopni. Podłoże, żwirowe, jest miseczka z piaskiem i torfem. Najlepiej byłoby gdyby domniemana jaszczurka szybko się przyzwyczajała do obecności ludzi, nie była agresywna i należała do tych mniejszych. No i oczywiście, zależy mi, aby była w miarę łatwo dostępna i aktywna w dzień. Co radzicie wybrać?
    Pozdrowionka,
    Marta

Re: Proszę o rade...

Po pierwsze to trzeba mieć terrarium a nie akwarium!!!
    Kup sobie jaszczurkę długoogonową.

Drobne "przejęzyczenie"
    Terrarium jest oczywiście...
    Pozdrawiam,
    Marta

Kup sobie chomika a nie jaszczurke. ;-) Terrarium jest obowiazkowe,a nie akwarium.Mozesz sobie je przerobic ale to jest troche roboty.Jezeli chodzi o jaszczurke to poszukaj sobie opisow na www.terrarystyka.com.pl lub www.terrarium.com.pl Pozdrawiam,Kuba!

kuba przeciez napisala ze to terra... a wlasciwie jaki jest wymiar tego terra? a poza tym z tego co widze to ty masz juz terra gotowe... a dobrze wiemy ze terra przystosowuje sie do jaszczurki a nie jaszczurke do terra

Gadman
    Guest

Ja polecam gekona lamparciego stanowczo

Uprawnienia umieszczania postów