witam,
posiadam samca tego gatunku, sa to jaszczurki , ktore potrzebuja przestrzeni, duzo jedza, praktycznie wszytsko(swierszcz, maczniaki, drewnojady, mole woskowe, karaczany, heh muchy, noworodki mysie, po uprzednim przystowoswaniu mieso, ryby), nie polecam zywych roslni gdzy zostana zniszczone, warstwa podloza raczej mala, coprawda lubia kopac, ale pokarm sie nie zagrzebie i jaszczurka sobie znajdzie, nie sa to tanie gady ceny wahaja sie zalezy od 250 do 350 roznie, warunki hodowli jak dla jaszczurki perlowej, wymagaja sreniej wilgotnosci 70%, no u mnie 2/3 terra sa wilgotne 1.3 sucha, mozna wstawic basen, koniczna miska z woda, jakies konary lubia sie wspinac, potrafia uciec przez kazda szczelnie w terra, sa nie ufne, bo lapane na wolnosci z hodowli ceny sa duzo wyzsze, a o ile wiem jeszcze w Polsce niek ich nie rozmnozyl, kopulowaly coprawda ale nie wiem czy cos z tego wyszlo

piekne, godne polecenia gady, rozna do dosc duzych rozmiarow 50 cm, nazywane sa biegaczami lesnymi, aranami amerykanskiemy(choc to okreslenie na tegu to sie z takim spotkalem) nie ma za wiele infornacji w necie, ale mozna co nie co znalezc www.google.com