Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy agama.b..........................?

mmiikkii11
    Guest

Czy agama.b..........................?

Czy agama.b może jeść papkę z jabłka i miodu? Czy wogóle może jeść owoce jeśli tak to jakie? Proszę o odpowiedzi.

Kenzo
    Guest

Re: Czy agama.b..........................?

Tak Agama Błotna moze jesc owoce ale miodu raczej nie. Mozna jej dawac slodkie owoce. Papka z jablka moze byc ale bez zadnych dodatkow chemicznych. Ja swoja Agamke karmie jablkiem i grejfrutem i tylko te 2 owoce jej samkuja. Reszty nie chce ruszyc.

mmiikkii11
    Guest

wielkie dzięki

Kenzo
    Guest

Nie ma za co. Trzeba pomagac ludzion. )

mmiikkii11
    Guest

a z jabłka i grejfruta robisz papke ,kroisz w kostkę czy jak to podawać 25cm agamce?

Kenzo
    Guest

Nie robie zadnej papki. Poprostu kroje kawalek grejfruta lub jablka i jej klade na kamieniu. Ona to powacha lub polize i zje. A jak twoja nie bedzie chciala tak zjesc to odtworz jej pyszczek i wloz na sile. Jesli jej zasmakuje i pozniej polozysz to na kamieniu to sama zje.

mmiikkii11
    Guest

jeszcze raz wielkie dzięki.

uwazam ze przymusowe jedzienie tak jak ty to mowisz jest zle... poniewaz nie kazda jaszczurka (chodzi o charakter) przepada za owocami.... zwykle kjest tak ze dopiero wyrosniete osobniki jedza rosliny,....mmikkii11 jesli twoja agamka nie chce jest owocow nie napieraj.... podrosnie to raczej polubi.... narazie

Kenzo
    Guest

Ale ja nie mowie zeby caly czas dawac Agamie na sile owoce tylko raz wlozyc na sile jak sama nie zje. Zobaczy wtedy co to jest i jak to smakuje. JA TEZ JESTEM PRZECIWNY ZEBY CALY CZAS PROBOWAC DAWAC JEJ OWOCE NA SILE ALE RAZ MOZNA SPROBOWAC.

Moja je wsyztsko co się nadaje do zjedzenia
    z owoców jadła: mango, banana z miodem , truskawki, jabłka, czereśnie, wiśnie, winogrona, melona i jak cos mi sie przypomni to powiem.
    Owoce zaczęła jeść dopiero jak miała ponad 35cm przedtem nie interesowało jej to

Uprawnienia umieszczania postów