Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: agama brodata

kols
    Guest

agama brodata

mam pytanie dotyczace agamy brodatej, dokładniej chodzi mi o to czy jezeli w tera będzie tylko jedna agamka dajmy na to że samiec, to czy nie będzie sie ona zle czuła lub gorzej niż w przypadku gdy bedzie ick grupa. Wiem że można o tym poczytać ale chciałbym usłeszeć też zdanie kogos kto choduje te piękne stworzonka i wie coś o tym z własnego doświadczenia
    dzieki z góry za wszystkie odpowiedzi ( jesli siakies będą he he )
    POZDRAWIAM !!!!!

JA_cek
    Guest

Re: agama brodata

Ja na poczatku trzymalem tylko jedna agame brodata w terro (samiec dorosly) ale byl malo ruchliwy i wiekszosc czasu przesypial, chociaz warunki mial odpowiednie. Po jakims czasie dolaczyly do niego 2 samice jedna mloda niecaly rok , ale calkiem spora bo okolo 40 cm i nieco pozniej nastepna 2letnia samica. No i sie zaczelo )) to naprawde jest roznica, zwierzaki prezentuja wiele zachowan stadnych, rywalizuja o pokarm, sa ruchliwe ciekawskie, no i samiec ktory czesto przybiera pozy dominujace, a zachowania godowe to cos niesamowitego )) Goraco polecam parke lub dwie samice i jeden samiec, tylko musisz miec duze terro zeby kazde zwierze mialo dla siebie kryjowke i powierzchnie do biegania, polowania itp.

Wiecej info via mail jezeli jestes zainteresowany, pytaj smialo.

Witam mam pytanko czy mozna bez problemu kupić dorosłą agamę bo ma samiczkę 30 cm i zastanawiam się nad kupnem samczyka

JA_cek
    Guest

Samca mozna kupic bez wiekszego problemu, polecam sklep Gekon z Lublina, wlasciciel ma doswiadczenie w hodowli Agam Brodatych.

Problemy sa z kupnem samicy Agamy brodatej, wiec gratuluje ze masz samiczke )

Uprawnienia umieszczania postów