Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Wybredna;p

ZakkWYLDE
    Guest

Wybredna;p

mam pytanie do osób trzymających agame błotne-mam od niedawna jednego malucha i choćby nie wiem co nie rusza świerszczy.i nie jest to wina stresu bo mączniaki je mi z ręki i teraz nie wiem co robić bo mączniaki na dłuższą mete nie są najlepsze;/w sobote spróbuje z małymi patyczakami,a jak to niewypali to głodóweczke mu zrobić??

Re: Wybredna;p

lekko przeglodzic, tym bardziej, ze jak rozumiem troche juz nawcinal sie tych maczniakow...

glodowke mu mala zrobic nic mu sie niestanie...

he he , cos dziwnego z tymi agamami , ja mam dokładnie odwrotnie je tylko swierszcze a na macznika nawet nie spojzy. Jezeli masz ją od niedawna to moze byc spowodowane tym ze w sklepie była karmiona macznikiem i do swierszczy nie jest przyzwyczajona, faktycznie moze sprobuj ją troche przegłodzić (tylko nie przesadz) bo mączniki to raczej kiepski pokarm dla agamy.

ZakkWYLDE
    Guest

ile dni powinna taka głodówka trwać??

to zalezy od tego jakiej jest wielkosci i ile w nią napchałeś tego mącznika ostatnio, ja bym sprobował tak ze 3 - 4 dni moze wiecej , ale niewiem bo nigdy tego nie praktykowałem, poczekaj moze ktos jeszcze sie wypowie

Moja agama dopiero tak w 5 dzien zjadał 1 swierszcza, a na początku tylko maćzniaki, swierszcze chodzimy po niej i nic. Agamy nawet juz oswojone i dorosłe same sobie funduja tygodniowe głodówki, a potem znów jedzą

szwedzki
    Guest

moja agamka niedawno (ok 2 tyg temu) miała taka nieprzymusowa głodówke..
    az sie martwic zaczalem tak dugo nic nie jadła..
    teraz je..

ale tez maczniaki i drewniaki.. na swierszcza ni patrzy...
    daje jej jeszcze noworodki mysie..
    i znow :P sie martwie...

no ale coz napewno predzej czy pozniej jej prejdzie..
    mowie zarowno o twojej jak i mojej ja szczurce..

;]

ZakkWYLDE
    Guest

ja tak tylko-mój Burbonek w końcu zaczął polować na świerszcze;]

Uprawnienia umieszczania postów