Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: phelsuma

Damian Strugliński
    Guest

phelsuma

Mam tę jaszczurkę od "przed chwilą" proszę o inf. dotyczące hodowli, wyp. terrarium, żywienia
    Dzieki za wszystko!!

Re: phelsuma

felsum jest duzo musisz podac gatunek

to bardzo zle, ze masz tak delikatne zwierze od 'przed chwila', no ale przypadki sie zdarzaja : http://terrarium.com.pl/felsumamadagaskarska.php

hey!!
    Świetna kolejność, najpierw jaszczurka, póżniej informacje...
    Jezeli masz Ph.madagascariensis,opis jest na stonie. Jeżeli chodzi o Ph. dubia, długo u Ciebie nie pozyje...
    hatiras

Damian Strugliński
    Guest

mam phelsuma madagascarenis grandis

Damian Strugliński
    Guest

info ze stronki to mam. Za prezenty nie biorę odpowiedzialności ale za zwierzaka to i owszm. nie krytykujcie tylko pomóżcie !

Damian Strugliński
    Guest

madagascarenis grandis

Zadaj konkretne pytania,takie na jakie nie znajdziesz odpowiedzi w opise ze strony.
    Pozdrawiam,hatiras

Damian Strugliński
    Guest

Mam terrarium 30x30x50, na dole torf, kabel grzewczy pod spodem, żarówka niebieska na górze (UVA), jeden głaz , 3 świerszcze.
    1. Czy kabel ma być pod całością czy tylko częściowo ?
    2. jakie rośliny i czy żywe ?
    3. ściany są szklane - cze czymś wykleić ?
    4. z czego zrobić akcesoria do wspinaczki ( czy są jakieś przeciwskazania bo pomysółw trochę mam )?

to na początek.

Pozdrowienia!

Bardzo ale to bardzo małe to terra jak dla P.m.grandis;( one rosna do 25 - 30 cm same ;(
    Zaden tam ze mnie ekspert takze jak sie pomyle to niech mnie spece od felsum naprostuja
    1) Raczej pod cześcią wskazane jest zeby w terra były chłodne i ciepłe strefy ale nie wiem czy w tak małym uda sie osiągnąć taki efekt. Jaszczurka sama powinna dobierać sobie temperature jaka jej w tej chwili odpowiada przemieszczajac sie po terra ale z takim malutkim terra nigdy nie miałem doczynienia wiec nie wiem jak siw tam ciepło rozkłada
    2)Hhmm tak zywe rośliny trzymaja wilgotnośc takze byłyby wskazane moze bambus pokojowy lub tradycyjny fikus benjamina? ale sam nie wiem który lepszy

3 i 4 nie zabieram głosu bo nie jestem pewny odpowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów