-
Re: phelsuma
Dzieki!
Jak zbiore kase ( lub kogoś naciągnę ) to kupie większe terrarium, ale na razie mam co mam
Przesunę kabel na połowe może to coś da.
pozdro!
-
Re: phelsuma
Jeśli to mała felsumka to terrarium wystarczy maksymalnie na pierwsze pół roku. Trzymanie w takim dorosłej jest po prostu niehumanitarne. Nie pytaj o kable czy żarówki bo nikt nie jest w stanie na odległość określić temperatury w terrarium, a ta zależy od temperatury w domu, wentylacji itp. Wydaje się, że w tak mikroskopowym terra po zastosowaniu kabla nastąpi ugotowanie jaszczurki. Zresztą przy nadrzewnych jaszczurkach kable polecałbym tylko na noc jeśli ktoś ma w domu naprawdę chłodno, poniżej 18 stopni.
Rośliny żywe są zawsze lepsze, trzymają lepiej wilgotność i bardziej naturalnie wyglądają, ale to kwestia gustu.
Na temat wyklejania ścian to poszukaj np. na forum głównym, ale także na innych. Było na ten temat miliony porad. Ja preferuję korek lub korę. Akcesoria do wspinaczki to po prostu grube gałęzie poustawiane głównie w pionie lub lekko pochylone, ewentualnie felsumy lubią grube bambusy, ale te są bardzo drogie i sprzedawane jako bardzo długie tyczki (np. w OBI).
Uprawnienia umieszczania postów