Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: agama błotna

agama błotna

Dziś zauwazylem ze moja agamka błotna lekko rozbiła sobie czubek zuchwy . Na razie nie jest to jeszcze nic powaznego ale boje sie ze jak bedzie dalej udezac w szybe terra to moze sobie zrobic krzywde . Boki mam obklejone korkiem ale zawsze zostaje jeszcze front. Ostatnio sporo urosła i terrarium jest juz troche za małe , zamiezam kupic nowe ale na razie brak kasy . Jak zapobiegac takim urazom i ewentualnie czym je leczyć ?? Czy jest to spowodowane jedynie ciut przymałym terra ??

Re: agama błotna

Sprawa sie wyjasniła sama . Okazało się ze to wcale nie rana a przylepiony i zaschnięty kawałek świerszcza , słyszalem ze agamy czesto rozbijają sobie pyski i myslalem ze to to . Wszyscy są szczęśliwi (oprucz świerszcza ). :P

szwedzki
    Guest

ciesze sie ze to nic nie stalo sie twojej agamie..a co do terra to raczej musisz zmienic je na wieksze bo zwierzak naprawde moze zrobic sobie jakas krzywde
    ;}
    pzdr

Projekt nowego , wiekszego , luksusowego i pięciogwiazdkowego terra jest juz u mnie na biurku. Jak skończe to pochwalę się fotkami. A przy okazji , jaka jest zalecana wielkosc terra dla jednej dorosłej agamy błotnej ??

dla jednej 120wys/100dł/60szer wg. mnie wsumie w takim to by sie mogły dwie zmiescic ale to jest minimum dla jednej dorosłej

ZIPPO
    Guest

Re: agama WODNA

KUPILEM WCZORAJ CHINES WATER DRAGON WIEM CO NIECO NA JEGO TEMAT ALE MYSLE ZE TO ZAMALO.

Re: agama WODNA

Chines water dragon to właśnie agama błotna. Masz opis na stronie a jak masz jakieś jeszcze pytania to konkretnie.

Uprawnienia umieszczania postów