-
Terra dla Kameleona
Jakie terra proponujecie dla małego kameleona jameńskiego jakie wym dodam że kameleon ma 10-11 cm z ogonkiem
-
Re: Terra dla Kameleona
Takie same jak dla dorosłego, kameleon nie ma lęku przestrzeni... Zapraszam do opisu gatunku.
-
dodam tylko o ile wszystko ze zdrowiem będzie ok to kamyk bardzo szybko rośnie i budowa 2 tera to są spore koszty buduję tera 120/100/90 + szafka dolna 4 płyty OSB= 200 zł i to jest minimum dla kamków a max miejsca jakie mogłem wygosodarować .
-
Tak jest. Można trzymać go w małym terra, ale potem trzeba będzie zmienić na duże. Lepiej od razu duże, ale z kolei w dużym terra mały kameleon może mieć zagwostkę z łapaniem żarcia - chyba, że będzie mu ono serwowane "na talerzu".
Pozdrawiam
-
No ja podaję np. świerszcze z miseczki, oczywiście lepiej jest jak gad może sobie sam popolować - ma taka okazję jak dostaje muchy czy inne latające owady, i latem plankton łąkowy, ale ze świerszczami jest problem, ma dość mocno zarośnięte terra i świerszcze się chowają. A karmiąc z miseczki przynajmniej dokładnie wiem ile zjadł.
-
Z miseczki znaczy sie jak??? Juz zabity??
-
-
heheh no racja
Uprawnienia umieszczania postów