-
Moloch
Czy w niwoli da sie chodować molocha jak tak to jakie warunki mu trzeba zapewnić
-
Re: Moloch
da się ale prawdopodobnie w polsce go nie dostaniesz, za granicą też będzie ciężko a jak już to strasznie drogi będzie, podobnie jak większość gadów z Australii
-
nie da sie i wrecz nie wolno. primo - molochy sa sprowadzane TYLKO z 'dzikosci', wiec to juz jest pewna dyskwalifikacja. secundo - nie rozmnaza sie to to w niewoli. tertio - znajdz mi kogos w polsce, kto sprowadzi molocha, dostaniesz ode mnie nobla (choc mniemam ze jednak jest kilka sztuk w kraju, niestety), quattrio - moloch odzywia sie tylko mrowkami lub termitami - skad takowe wezmiesz, nie mam pojecia, a te polskie czerwone czy czarne sa dla niego zle. wiem ze pan Sułek miał kiedys molocha i byl z nim naprawde duzy klopot, zwierzatko biedne sie tylko meczylo. nie pamietam nietstey jak skonczyla sie ta historia, ale moloch chyba wkrotce padł
-
-
wiem ze sie tylko pytales, nie krzycze na ciebie tylko ostrzegam!
-
ee a masz ktoś zdjęcia molocha bo jeszce takiej jaszczurki niewidziałem
-
zgadzam sie z przedmowca tez jestem ciekaw o czym piszecie ...)
-
-
eh Sulek raz mial w biofilu .......
na gieldzie w Lodzi tez widzialem, i ten ponoc dobrze sie trzymal
roznie to jest ale oglnie rzecz biorac, szkoda gada, hodowla mrowek jest mozliwa ...
-
Sułek miał molocha ???!!! Czy ja dobrze przeczytałem ?!!! Wiem, ze miał mrówkożernego legwana z rodzaju Phrynosoma, ale molocha ???
Jest całkowity zakaz wywozu gadów z Australii od bardzo wielu lat, gatunek prawie niespotykany w hodowli, cena astronomiczna, a zwierzę praktycznie niedostępne, trzymanie go to bardzo krótkotrwała sprawa.
Uprawnienia umieszczania postów