Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Z jakimi jaszczurkami mozna hodowac anolisy?

Mieszany widok

Z jakimi jaszczurkami mozna hodowac anolisy?

Z jakimi.Prosze o rady.

Re: Z jakimi jaszczurkami mozna hodowac anolisy?

Czesc
    Wiem, ze pokusa trzymania wielu zwierzat w jednym terra jest wielka, ale jest to bardzo trudne. Jesli chcesz jeszcze jakies zwierzeta obok anolisow, to w basenie mozna trzymac traszki chinskie.
    Co do jaszczurek, to raczej tylko inne niewielkie anolisy.
    Pozdrawiam
    Mark0wy

Jacek!!!!!!!
    Kup se do nich gumowe , sztuczne jaszczórki.
    zapewniam cię że mało jedzą, mało brudzą, mało kosztują, mają ładne kolory, można je brać na ręce, są bardzo podobne do prawdziwych, nie pogryzą się z anolisami, nie wymagają dużego terrarium:P:P:P
    Same plusy, zero minusów:P:P:P:P:P

ludzie! dajcie spokoj z tym NIELACZENIE jaszczurek. nie slyszalem osobiscie aby w naturze istnialy okolice zarezerwowane dla danego gatunku jaszczurek...
    ja swoje anolisy trzymam w sporym terra (120x50x50wys) razem z holaspisami i para scynkow(ktore trafily do mnie juz calkiem przypadkowo). zyja one sobie od lat razem, zgodnie i nigdy nie mialem (ani co wazniejsze- jaszczurki tez nie mialy) problemu z tym. rozmnazaja sie i jest super

D.Z.

PS- jezeli ktos nie wierzy to moge przeslac zdjecie scynka tulacego sie do pary holaspisow pod lampa kiedy zgodnie pracowaly nad opalenizną

ja nieslyszalem zeby w naturze zwierzeta mialy ograniczona mozliwosc poruszania sie i zdobywania pokarmu
    Mark0wy

Jeszcze zalezy jakie anolisy Zielone są tolerancyjne i mozesz trzymać z wszystkim co ma podobne wymagania i też jest tolerancyjne. Kubańskie z racji wielkości można już łączyć tylko z większymi jaszczurkami.

trzymam 4 anolisy zielone z 3 Jaszczurkami Sycylijskimi, jest im wspaniale, dotego Anolisy odkąd nie są same w terrariu, to nabrały przepięknych zielonych kolorów.

Uprawnienia umieszczania postów