Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: agama kiwa głową do innej.. czy ja akceptuje???

szwedzki
    Guest

agama kiwa głową do innej.. czy ja akceptuje???

no i kupiłem małą agamke (błotna-nie wiem czy to samiczka czy samiec) ok 15 cm.. ale mój 60cm tweetek (samiec).. chyba jej nie akceptuje.. kiwa głowa w góre i na dól kiedy ją widzi.. a ten malec od razu spierdziela.. co dokładniej moze to oznaczać???

pomocy! bardzo sie martwie...

Re: agama kiwa głową do innej.. czy ja akceptuje???

Oznacz to ni mniej ni więcej postawe dominującą (pokazuje mu kto tu rządzi i kto jest macho) jeśli ten maluch to samczyk to mogą się nie dogadać szczególnie jeśli terra jest niewielkie.

Nawet jeśli to samiczka, a duży będzie gołdny to moze byc nieciekawie. pozatym odrazu wpuściłęś agamke do duzego? A okres kfarantanny? może wydziwiam ale maluch jest 3 x mniejszy od duzego moja agamka wpieprza za przeproszeniem miske bananów, 4 swierszcze i spory kawalek mięsa surowego. Więc ten twój 60cm najadłby sie malcem

Co do kiwania ja mam brodate i samiec tez kiwa czesto i ups samica w ciaży moze trafiles na samiczke ale tez uwazam ze za wczesnie na wspólny wychów w jednym tera.Poczekaj zeby mniejsza podrosla wtedy bedzie to bezpieczniejsze dla jej/jego zdrowia.

Z opisu można wywnioskować że samiec "mówi" : "Jestem bos nikt niema prawa wchodzić na mój teren" A jego teren znajduje sie w zasięgu jego oczu.

szwedzki
    Guest

tamtego pyrtka zawiozłem spowrotem do sklepu.. zauważyłem bowiem ze ma zwichniętą (albo złamana) przednia łapke.. zawiozłem tez mojego.. wsadzilismy wszystkie do jednego terra i o dziwo ta dróga nawet (której nie kupiłem) nawet wlazłe na mojego, moj raz moze dwa razy pokiwał głowa, a ten biedaczeg ze zwichnieta łapka zaczał spieprzac jak popażony.. teraz mam tą dróga i nie jest źle, choć ewidentnie si unikaja.. zobacze jak to będzie wyglądać jeszcze przez pare dni i w ostateczności wyjmę drogie terra z garażu (chociaz nie mam za bardzo papki na jego urządzenie ): ).. puki co nie jest źle...

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów