Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zapytanie o małe Anolisy zielone

Jamiro
    Guest

Zapytanie o małe Anolisy zielone

Witam właśnie od 3 dni jestem posiadaczem parki Anolisów zielonych(dł ok.6cm z ogonem)
    Moje pierwsze pytanie czym byście karmili tak małe anolisy,próbowałem larwy mączniaka nic nie ruszyły(mam też małe świerszcze ale są naprawde maluśkie po 0,5 cm i boje się ,że uciekną w jakiś kont w terra i anolisy ich nie znajdą.
    Prosze o radę na temat żywienia tych pieknych gadów.
    A czy próbowaliście karmić maluchy pinkami much.

Pozdrawiam wszytkich.
    Jamiro

PaWeL^
    Guest

Re: Zapytanie o małe Anolisy zielone

czesc

pinkami nie karm !!!!!!!!!! a co do pokarmu mączniaków tez nie podawaj (a jeśli juz to bardzo żadko), a co do tych śwerszczy troszke male ale możesz kilka wrzucic anolisy napewno je wypatrzą )

Jamiro
    Guest

Dzięki PaWeL.
    Proszę też o inne porady dotyczące karmienia maluchów.
    Pzdrw.
    Jamiro

zgadzam sie pozostaje wyle swierszczy, jesli anolki nie boja sie Ciebie panicznie, to mozesz karmic poza terra, ale jak wrzucisz swierszcze to tez powienny sobie poradzic.
    Staraj sie obserwowac czy udaje im sie polowanie
    Pozdrawiam
    Mark0wy

tak tak zgadzam sie z mark0wym dadza sobie rade są swietnymi łowcami!! chyba że masz tak jak ja w terra wiele kryjówek to moga się schować ale i tak kiedys wyjda pamietaj że anolisy nie ruszaja zdobyczy wieszych niz mniej wiecej ich głowa wiec jak swersszcz bedzie za duży nie zjedzą ich!! ile zapłaciłes za parke tych mlodych anoslisków???

Pozdrawiam

pamietaj zeby dac jesc swierszcza jak zostaja na dlucej w terrarium

Jamiro
    Guest

Z parkę dałem 100 zł w Biofilu,mam zamiar jeszcze dokupić jedną samicę żeby nie było różnicy wielkości między nimi.

Uprawnienia umieszczania postów