Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Kiedy Gekony Toke się oswajają

Camaro
    Guest

Kiedy Gekony Toke się oswajają

Moje pytanie kieruje głównie do posiadaczy Gekona Toke. Kiedy wasz(e) Gekony się oswoiły i nie uciekały gdy podejdzie się do terrarium? Oraz kiedy kiedy można je było wyciągać z terrarium.

Re: Kiedy Gekony Toke się oswajają

oj stary kiepsko wybrałeś... było trza brac lamparta...z tego co słyszałem, czytałem itd to toke sie nie dają oswoić... jak będziesz chciał go wziąść na ręce to na ciebie nasyczy a może nawet pogryść...poczytaj opisy gatunkowe...
    pozdro

Bardzo zle wybrales. Gekony toke wlasciwie sie nie oswajaja. Kiedy mialam bardzo duzo czasu to nauczylam mojego samca jesc z pensety i to bylo moje najwieksze osiagniecie. Wystarczyl jednak miesiac aby samec zdziczal spowrotem. Poza tym bardzo dotkliwie gryza i nie daja sie wziac na reke. Troche latwiej jest z samicami, slabiej gryza, ale za to sa z regolu bardziej plochliwe. Jednak i w przypadku samic jako takie oswojenie (tj, ze nie uciekaja jak otwierasz terra) wymaga bardzo bardzo duzo czasu. Gekony toke sa piekne i maja bardzo ciekawe zachowania. Sa wdziecznym obiektem wieczorno-nocnych obserwacji, ale na pupilki nie nadaja sie kompletnie.

Camaro
    Guest

Nie no wiedzialem , ze wyjac ich z terra prawie dobrowolnie sie ich nieda , ale jak kupowalem je to koleś ktory mi je zalatwil to mowil ze kiedys widzial jakiegos dzieciaka z Toke na ramieniu. Co z tym , żeby nie uciekały jak podejde do szyby? W sumie już nie uciekają tak bardzo jak na początku ale jeszcze uciekają :P

a własnie żę sie da widzialem na gieldzie oswojonego toke gosc mowil ze go oswoil wyjmowal go ii dwal sie gryzc toke w spod dloni toke sie tak nagryzl ze potem juz nie chcialo mu sie i tylko przy wyjmowaniu syczal a na rekach utego goscio byl spokojny!!!

Pozdrawiam

...to faktycznie, strasznie oswojony....:/
    P.S. Istnieje cos takiego jak znaki interpunkcyjne.

wiesz moze ten dzieciak mial atrape Toke na ramieniu)z tego co czytalem to oswojenie Toke graniczy z cudem wiec...czas do kosciola:P

FRED17
    Guest

ehehhe super oswojony!!Ale ja kiedyś jak miałem toke rozmawiałem z taką dziewczyną która miała toke od małego i ona była mała:] i ten toke (jak z nią rozmawiałem) miał około 30 lat i dawał się brać na ręke wypuszczałą go z terra na pokuj!!Oswoił się strasznie ,ale niestety trzeba sobie zdawać sprawe że to są strasznie żadkei przypadki!!Mój toke dostałem go jak miał około 25cm odrazu potraktował mnie szczeknięciem i krwawym uściskiem dłoni
    Powodzenia w hodowli!!

Mi sie nigdy nie oswoil mialem go 2,5 lat ciezko go oswoic musialem go sprzedac pozdro

> i ten toke (jak z nią rozmawiałem) miał około 30
    Jestes pewien, ze mial tyle lat, moze juz dawno nie zyl. Pierwsze slysze, zeby toke tyle zyl...

Uprawnienia umieszczania postów