-
zmiany ubarwienia anolisa zielonego
Witam czy moze ktos juz doszedl do tego jak to jest z tymi anoliskami ??? w opisie pisza ze to zalezy od temperatury u mnie niby powinien byc zielony bo temp jest ok 30 a jest brazowy ale czasem zmienia sie na zielony jak zje swierszcza i przed snem poznym wieczorkiem ?? wiec juz nie wiem moze ktos jakies doswiadczenia z tym!!??
Pozdrawiam
-
Re: zmiany ubarwienia anolisa zielonego
Przyczyn jest wiele:
temperatura, kolor otoczenia, wilgotnosc, samopoczucie, itp.
U mnie zasadniczo anole sa brazowe, no chyba ze siedza na zielonych lisciach, takze podczas godow sa zielone.
Pozdrawiam
Mark0wy
-
To dziwne zjawisko u mnie robi sie zielony na jakies 10 min jak zje swierszcza zawsze zauwazyłem to i jak idzie spac i spi w listku to tez zieloniutki a tak to roznie braz braz z zielenia itp. czkeam na wypowiedzi innych !!
Pozdrawiam
-
Taj w nocy sa zieloniutkie az milo, sproboj dodac wiecej zieleni do terra.
Masz moze zdjecia swojego terra?
Mark0wy
-
wlasnie dodalem jest juz sporo zieleni !! a u pepre od ktorego kupowalem mial w terrarium nie zbyt wiele zieleni a byly wlasnie zieloniutkie az milo popatrzec widac u niego czuja sie super ) pozdrawiam pepre moze sie jeszcze nie do konca zaklimatysowal bo jest zielony coraz bardziej zobaczymy. Zdjecie terra pewnie dzis zrobie jak kupie bateria do cyfrówy wiec zamieszcze.
Pozdrawiam
-
to fotki mojego terra i jasczorki )
-
u mnie skolei robi się zieloniutki jak go biore na ręce albo puszczam żeby połaził sobie po firance a w terra to różnie raz zielony raz brązowy
-
nie gadaj bierzesz go na lapki i poszczasz?? heheh i co nie ucieka??? masz moze gg?
-
-
jaca a ja slyszlaem od pepre ze muchy sa malo bogate w wartosci odrzywczee podobno tylko zapychaja!!! nie wiem czy to prawda ale on zna sie na rzeczy i raczej prawda moj je swierszce ze 3 dziennie!! a jak z muchami?? lapie bez problemu??
Uprawnienia umieszczania postów