-
Łączenie waranow???
Ej czy mozna trzymac w jednym terarium 2 warany lub wiecje???(młode warany)??????????????????????/
-
Re: Łączenie waranow???
zależy od gatunku i wielkości waranów
Stepowe można trzumać razem pod warunkiem że mają dużo miejsca, pokarmu i są tej samej wielkości, ale zawsze lepiej je poobserwować przez pare pierwszych dni
-
I zeby to nie były 2 samce bo bedzie sie dzialo
-
Przed tygodniem połączyłem dwa swoje warany stepowe-90 cm i 65 cm. Narazie żyją w zgodzie ale do karmienia muszę jednego wyjąć z terrarium , bo mniejszy miałby duże kłopoty.
-
Piękne jaszczurki..... a tak z ciekawości w jak dużym terrarium żyją?
-
ej wy macie moze jakies sposoby na rozpoznanie płci,czy to sie da tylko badaniamy uzogdnic
-
-
Ej CURTUS mozesz moze mi mniejwiecjak pokazac jak wygłada te zgrubienie??????? i podaj numr gg jak maszdzeki
-
Powtwierdzam spostrzeżenie Curtusa. ten duży waran wymaga szybkiego odchudzenia, w przeciwnym razie nie ma po co rozpoznawać płci bo narządy rozrodcze i tak będa zatłuszczone na amen.
-
Dziękuję za szybką i dogłębną analizę tuszy mojego warana, zwłaszcza w pozycji leżącej i na podstawie 1 zdjęcia. Co do jego diety , jest to ok. 2 letni 100% samiec, rzeczywiście ze skłonnością do tycia, karmiony jest raz na 7-10 dni, zjada wtedy 2 młode myszy lub 1 kurze jajo z niewielką ilością chudej wołowiny lub karaczany, świerszcze itp.+ prep. witaminowe, lampa UVB, częstę kąpiele i sporo ruchu poza terrarium. Mniejszy jest prawdobodobnie w tym samym wieku, odkupiłem go niedawno(3-4 miesiące) od "miłośnika" gadów z Wrocławia. Je przynajmniej 2 x więcej od większego kolegi i powoli zaczyna wyglądać jak waran.Niestety ma "wredny" charakterek i powoli myślę że niereformowalny.
Uprawnienia umieszczania postów