-
Piaskowiec
Witam wszystkich serdecznie,
chciałbym uzyskać porady w jaki sposób można wyłożyć ścianki terrarium piaskowcem lub może innym materiałem imitującym naturalne środowisko dla agamy brodatej. Może macie inne pomysły na zagospodarowanie mieszkanka dla agamy, jeśli tak to chętnie przeczytam inne pomysły, a może macie jakieś zdjęcia waszego terrarium?. Jeszcze jedno, gdzie można dostać piaskowiec i jaki to jest koszt?
Pozdrawiam serdecznie
-
Re: Piaskowiec
> chciałbym uzyskać porady w jaki sposób można wyłożyć ścianki
> terrarium piaskowcem lub może innym materiałem imitującym
> naturalne środowisko dla agamy brodatej. Może macie inne
> pomysły na zagospodarowanie mieszkanka dla agamy, jeśli tak to
> chętnie przeczytam inne pomysły, a może macie jakieś zdjęcia
> waszego terrarium?. Jeszcze jedno, gdzie można dostać
> piaskowiec i jaki to jest koszt?
> Pozdrawiam serdecznie
piaskowce przyklejsz do sciany sylikonem i wypelniasz przestrzenie zaprawa, piaskowiec heh moze mozna gdzies kupic ale mozesz go znalesc np nad rzeka.
ja mam dla zwierzakow o podobnym biotopie kamienie elewacyjne (bardzo podobne do piaskowca) rowniez wypelnione zaprawa i wyglada wporzadku co do zdjec poszukaj sobie gdzies na necie
-
Dzięki Nook za poradę,
rozumiem przyklejam kawałki piaskowca do szyby i przestrzenie wypełniam zaprawą, czy ta zaprawa ma być z piasku? jak taką zaprawę przygotować?
Pozdrawiam
-
Na stronie www.brodacze.of.pl jest troche zdjęć.
-
Witam!
Co do zakupu piaskowca, to rozejżyj się za zakładem kamieniarskim. W takim przybytku zanabyłem 15 kg żółtego i różowego piaskowca w cenie 0.50 złoty za kilogram. I można poprzebierać.
Tirel
-
To faktycznie o tym nie pomyślałem, będę musiał sprawdzić, a może wiesz jaką najlepiej zastosować zapraję do posklejania i ozdobienia ścianek? Będę bardzo wdzięczny za porady
pozdrawiam
-
ozna zastosować fugę w dowolnym kolorze. Myślę że można również dodać do niej piasek (na wierzchu) by kolor piasku był jednolity
Uprawnienia umieszczania postów