Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: jadowite wéze

britons
    Guest

jadowite wéze

witam chcialbym zapytac jak tam jest obecnie z polskimi przepisami dotyczacymi hodowli jadowitych wezy jestem obecnie w Londynie i prosilbym o informacje, podobno juz weszla lista dozwolonych wezy?
    i ost.pyt czy ktos w polsce hoduje kobry bez jadu ?
    interesuja mnie inform. na temat naja kaouthia albino czy ktos to moze ma w polsce od dawna horuje na tego weza i chcialbym go miec w londynie ;]

Re: jadowite wéze

Nie słyszałen nowych wieści....nie wiem...... z tego co wiem to hodowla jadowitych gadów jest w Polsce zakazana.

jesli chodzi o wielki wybor jadusow, to zapraszam do czech: http://linux.ifauna.cz/inzerce/?rubrika=3. do wyboru do koloru: kobry (okularowe i inne), zmije (rosonogie i inne), mamby (czarne, zielone), trimki (stejnegeri, alborabris etc), grzechotniki, koralówki itd itp po bardzo atrakcyjnych cenach :>

Double - fajny link. Dzięki!

a ja tak troche z innej beczki jaki wplyw ma wycinanie gruczolow jaodwych na weze ?

Nie mają jadu

>>Nie mają jadu no co Ty ...

chodzi mi czy o to czy jest to szkodliwy zabieg

MataManX
    Guest

to jest tak jakbyś sobie wyciol ślinanki.U węży to się trudno goi, utrudnia im trawienie i połykanie ofiary, często jest powodem infekcji, nie możesz już podawać wężowi żywego pokarmu i tak dalej i tak dalej. Ogólnie jest to zabieg szkodliwy dla węża. Ja jestem przeciw hodwli jadusów między innymi ze względu na wycinanie gruczołów bezpieczeństwo opiekuna pomijam bo uważam że jak dałeś się pokąsać toś dureń

Jak hodować jadusy to tylko z gruczołami. To tak jabyś boasowi dał coś na zwiotczenie mięsni... czym ma ofiarę zabić?

tez tak uważam , i mysle że hodowla jadusów powinna być dozwolona, natomiast zabroniona powinna być hodowla jadusów z wyciętymi gróczołami:-)

Uprawnienia umieszczania postów