-
###Gekony Paroedura pictus
Czy do hodowli paroedury pictus jest potrzebny basenik z woda zeby mogly sie myc czy wystarczy tylko mala miseczka z woda?? I jeszcze drugie pytanie: czy wode podaje sie im przegotowana czy moze byc kramowka???????????????? Prosze o jak najszybsza odpowiedz
mike
-
Re: ###Gekony Paroedura pictus
zawsze lepiej dwac mineralna wode, taka z butelki, ale niegazowana oczywiscie. ma przynajmniej jakies mineraly w sobie, a niektore kranowy sa wrecz szkodliwe
-
Wszystko zalezy od tego, skad masz wode w kranie
W niektorych miastach, jesli chodzi o zawartosc biologicznie- i chemicznie-aktywnych substancji, jest z woda naprawde kiepsko.
Jednym slowem - z kranowa lepiej nie ryzykowac
-
Double, kiedys na forum gekonow lamparcich bylo cos jak "Moj gekon jak pije wode to go telepie" Nie pmietam dokladnie o co chodzilo. Chodzilo o to ze koles podawal wode mineralna nie gazowana. Gek pijac ja trzachal pyskiem bo nir byla to normalna woda mimo ze nie byla gazowana. Pisal o tym dr Robert wiec jeli chcesz wiedziec dokladnie w czym rzecz to napisz do niego. Chyna ze moze to niech sie wypowie.
NukeIt, ja podaje wode przegotowana odstala a spryskuje kranowka odstana w temp pokojowej.
-
o psia mac, ja podaje mineralną anolisom i nic im nie jest (na razie) :| zolw natomiast kapie sie i pije w kranowie ( a mamy twarda wode) i tez mu nic nie jest. ale dla swietego spokoju bede przegotowanej uzywac...
-
Ja podaje gekonom i agamom mineralną (żywiec) i sobie bardzo chwalą mniam mniam.Natomiast dla boaska do basenu i do spryskiwań stosuje przegotowaną kranówe i jest OK.
Uprawnienia umieszczania postów