Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: środki owadobójcze

środki owadobójcze

Czy są może jakieś środki, które można stosować profilaktycznie w terra razem z mieszkańcem konkretnie chodzi o gady?
    Kiedyś czytałam, że są takie listki, paski nasączone czymś gdzie można takie coś kupić?
    Czy w ogóle jest coś takiego w sprzedaży?

Re: środki owadobójcze

na robactwo to frontline albo iwermektyna , tylko zalezy jeszcze na jakie gady np iwermektyny NIE WOLNO stosowac u gekonów , kameleonów, scynków . Profilaktycznie nie ma sensu jak coś zauważysz to stosój .

pamiętam twój post z tymi paskami , wydaje mi sie że to jakas ściema ,przynajmniej nigdy o tym nie słyszałem , skad sie o takich paskach dowiedziałaś??

może chodzi o Globol? "szukaj" i wszystko jasne

Gady to pończosznik i gekony lamparcie.
    Czytałam o tym w niebieskiej „encyklopedii terrarystyki” a także jest wspomniane coś w „zwierzęta w terrarium” mowa jest o środku chemicznym zawierającym substancję czynną o nazwie dichlorfos.
    Dodatkowo w „encyklopedii terrarystyki” jest zdjęcie terra z dusicielem, w którym widać właśnie coś takiego ( jakiś biały papier).
    A co to jest Globol?

Wiem już, co to jest globol czy kto może wie, jakiej wielkości powinien być kawałek tego do terra o wymiarach dł-90cm, szer- 50cm, wys-30cm i terra dł-80cm, szer-40cm, wys-50cm?

Uprawnienia umieszczania postów