Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: co lepsze

kiler13
    Guest

co lepsze

od pewnego czasu interesują mnie dwa rodzaje jaszczurek
    agama brodata i błotna
    nie wiem co wybrać
    a i jeszcze czytając opis brodatej słyszałem że trzeba jej zmieniać terarium wraz z wzrostem
    a ja bym pomyślał tak że kupie sobie terarium dobre dla dorosłego osobnika
    i sprawie sobie przegrudkę i dede ją przesuwał jak będzie ro sła
    czy to dobry pomysł
    i jakie są wymiary akwarium dla dorosłej a.brodatej ewentualnie parki
    i jakie lampy trzeba dla tego terarium i gatunku i jaki kamien lub przewód grzewczy dla tego gatunka trzeba posiadać
    narazie dla młodej a reszte będe dokupywać wraz ze wzrostem tylko nie akwariumbo bede miał wydzielone miejsce w pokoju
    aha i przyblirzony koszt teraria z wyposarzeniem dla małej agamki brodatej
    bo jestem troche bardziej przesunięty na jej strone

Re: co lepsze

siemanko! Ja tam wole legwany ale jak miałbym wybierać pomiędzy błotną a brodatą to wybrał bym bródkę...Są ładniejsze, mniejsze (bo do 60 cm a nie 90) i bardzo łatwo się oswajają...Informacje o obu agamach znajdziesz w opisie gatunków na tej stronie... Tylko zanim kupisz pamiętaj aby przestudiować wszystkie dostępne informacje na temat chodowli tych pięknych zwierząt. Narka i Życze powodzenia.

kiler13
    Guest

z kupienie to jezcze troche potrwa ale legwany są za wielkie

ja wachalem sie meidzy gekiem a bordatka, wybralem bordtake i jest fajneisjza z tego co wiem i po swojej zaobserwoalem, ale walory dopeiro pokazuje sowje jak jest dorosla... gek za to fajnie sie porusza ale nie wskazane jest zabawa z nim w raczkach... ja kupielm mala (za mala chyba) i mam male problemy... strasznie mi choruje . Jednak ja doradzilbym agame... jak chcesz sie czegos dwiedziec to wal na gg: 1558097.

jakiś miesiąc temu miałem podobny problem. gekon czy brodata? po długim czytaniu artykułów i wysłuchiwaniu opowiedzi decyzja zapadła. Gekona byłem oglądać u znajomej i fajny to gadzior ale postanowiłem zakupić agamke brodatą. Strzał w dziesiątkę. Jaszczurka przyjazdna , bardzo aktywna i zabawna. Jej zachowania czasami nie pozwalają się oderwać od tera. Kup brodatą pod warunkiem że zapewnisz jej odpowiednie terrarium.Na pewno nie pożałujesz. Koszt mojego to ok. 450-500 + 200 jaszczurka(20cm)
    gdybyś miał jakieś pytania to dawaj na maila: ultras20@poczta.onet.pl

Ja polecam do hodowli Agame Błotną )))
    Wiesz jak jest każdy chwali to co ma, jeśli masz jakieś pytanie co do tego gatunku z przyjemnością odpowiem.
    Pzdr
    Mike

Uprawnienia umieszczania postów