-
JAKIE PODAWAC WODE I JAKIE WITAMINNKI DLA KAMKA
mam pytanko z czego najlepiej uczyc kamka pic ??? (oczywiscie procz zraszania szyby i lisci ) no a witaminki jakie i jak najlepiej podawac ???
-
jeszcze jedno
jakie najlepiej zrobic terrarium dla mlodego kamka 10 cm ????
-
Re: JAKIE PODAWAC WODE I JAKIE WITAMINNKI DLA KAMKA
Niezbędne jest zraszanie terrarium wodą przynajmniej raz dziennie, gdyż kameleony te zlizują ją prawie ze wszystkiego. Jednak jeszcze lepszą metodą jest zastosowanie np. dziurawego pojemnika lub poidełka dla gryzoni, z którego kropla po kropli kapie woda. (na dole terrarium należy postawić pojemnik do którego woda tak będzie spadać) Kameleony momentalnie się uczą w którym miejscu stale jest woda i bardzo często korzystają z "kraniku".
Bardzo szybko rosną, przez co wymagają stałego podawania witamin i wapnia połączonego z kąpielami słonecznymi. Bardzo dobrze zdają egzamin witaminy dla psa "Can-wit", które wsypujemy do słoika ze świerszczami, potrząsamy i świerszcze pełne witamin wpuszczamy po terrarium.
wziąłem to z opisu
http://terrarium.com.pl/kameleonjemenski.php
chyba go nie czytałeś...
Witaminy moga być tez sprzedawane w sklepach "Tetra repto life", Vibovit ale ostroznie z podawaniem! Polecam to pierwsze sypiesz na swierszcza i wrzucasz go kamelonowi. Do tego ja dodaje osobno jeszcze wit d3 i fosfor+wapń (zdaje sie ze w tetro repto life juz jest wit d3, nie pamietam), ostroznie z dawkowaniem
-
-
Re: JAKIE PODAWAC WODE I JAKIE WITAMINNKI DLA KAMKA
nie mam ale to takie pytania to wiesz heh, kameleony piękne stworzenia jednak nie odważyłbym się w nie wchodzić - nie chciałbym żeby moja przygoda z nimi się szybko skonczyła, wymagające zwierzaki.
Uprawnienia umieszczania postów