-
agama blotna i ryby
witam,
mam pytanko czy agama blotna spozywa ryby ?
-
Re: agama blotna i ryby
Nie wiem czy spożywa, ale na pewno zjada
Moje agamy błotne najbardziej lubiły dorosłe słonecznice, ale ryby musiały być podane w bardzo płytkiej wodzie, bo w głębszej nie potrafiły łowić. Po jakimś czasie jak przyzwyczaiły się do tego pokarmu każda agama potrafiła jednorazowo zjeść kilka sztuk, agamy podbiegały do mnie i jadły ryby wprost z ręki. Przez pewien czas (dopóki miałem stałe zaopatrzenie w słonecznice) był to ich co drugi posiłek (na zmianę z owadami i noworodkami) - dorosłe agamy karmiłem 2-3 razy w tygodniu. Zacząłem je karmić rybami gdy były już duże, pewnie dla młodych trzeba mniejsze rybki.
-
czesc
słonecznice ????? przecież z tego co wiem to są pod ochroną !! )))
pozdro
-
To było ponad 10 lat temu. Słonecznicy było wtedy wszędzie dużo i nie była gatunkiem chronionym. Teraz rzeczywiście jest pod ochroną. Ale młode innych gatunków ryb (tylko bez kolców) mogą je z powodzeniem zastąpić.
-
-
Wiecie co?? Ale sadyści jestescie ... Owszem hoduje rybki, ale NIE NA POKARM. ja sie przywiązuje, nawet do gupików i nie miałbym serca podać ich jako "obiadku" dla czegokolwiek! HEH
-
ja też sie przywiązuje :-) Dlaczego zawsze daje rybką całuską na pożegnanie zanim trafiądo nerodii :-) A co do agamki to ja nigdy rybek nie podawałem i już niestety nie podam - śmierć :-( ale są to gady które wezmą właściwie wszystko co się im pod pyszczek podstawi :-) A tekie mąłe karaśki można kupić w zoologu po paredziesiąt groszy 9tylko uwage na te odławiane z zabrudzonych zbiorników). Lepiej hodować samemu w oczku wodnym lub akwa.
-
Ja już młodej agamce podawałem gupiki ale miałą trudności z złapaniem ich więc dałem z pynsetki.
-
Uprawnienia umieszczania postów