Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Podłoże do terka... POMOCYYYYYYYYY !!

aIan
    Guest

Re: Podłoże do terka... POMOCYYYYYYYYY !!

No wiesz ten twój pomysł z piaskiem z dworu nie jest dobry nawet jak już się uprzesz to go najpierw wygotuj a później włóz do piekarnika i temp na maxa ale ja bym nie ryzykował i tak wolał bym stracić te 20zł na piasek i mieć pewnośc i spokój że nie ma żadnych bakteri itp.. niż zaoszczędzić tąkase a później nie daj boże wydać 3 razy więcej na weta i na leki dla zwierzaczka więc no nie zabronie ci rób jak chcesz ale ja ci tego nie polecam bo to za dobry pomysł nie jest tak samo najlepiej jak coś to już piasek z plaży bo tam żyją na plaży jakieś zwinki i jest ok ale nie z piaskownicy bo tam psy sikają robią kupy a z budowy to ma jakieśpuły z cementem jakieś brudy zaprawy to wszystki jest w nim wsiąknięte..

PoZdRo

AgAmA Br(O)(O)dAtA

aIan no w sumie to masz rację. Też jestem zwolennikiem nie skąpienia na swoich podopiecznych, ale wydać dwie dychy na wiadereczko piasku 3 czy 5 litrów to lekka przesada. Jeśli załóżmy mam podłoge 100 x 60 i grubość ściółki będzie np. 10 cm, a chce zrobić piasek i torf 1:1 to będę potrzebował 30 litrów piasku na dobry początek (plus na późniejsze wymiany)

aIan
    Guest

słuchaj ja ci cośpowiem tylko mnie nie wyśmiej .. ! ja mam większe terka od twojego i na zmiane piasku potrzebuje około 200 zł :O w zależności jaki piasek kupuje jak ten najlepszy witaminizowany to 200zł a jak zwykły to koło 150zł i to jest doopiero porażka z takim terrarium...

O w morde. No to faktycznie mój problem to pryszcz. Ale wpadłem na rozwiązanie może nie najlepsiejsze ale najtańsze: nałożyć cienką warstwę podłoża (samego torfu i ew. koko brykiet) tak żeby ciepło przechodziło przez nie bez pomocy piasku i kamieni Jestem genialny! ))

Uprawnienia umieszczania postów