Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dorosłość kamka

Plusza
    Guest

Dorosłość kamka

Od kiedy teoretycznie uznaje sie ze kameleon przestaje juz byc podrostkiem a staje sie doroslym osobnikiem?

Re: Dorosłość kamka

Dokladnie tego nie wiem ale moja dojrzala w wieku 7-8mc kiedy zmienila kolory na bardziej intensywne co wiazalo sie tez z ciaza (poste jaja).
    Jesli chodzi o parownie polecil bym zbyt wczenie nie parowac mlodych osobnikow.

Pozdrawiam!
    Dawid
    Kameleon
    3City
    gg1653654

Plusza
    Guest

Nie chodzi mi akurat o parowanie (mamy tylko 1 samca), pytam z czystej ciekawosci

O parowaniu napisalem na wszelki wypadek Ale domyslalem sie.
    Jesli byli byscie zainteresowani sprubowaniem z mojom samica i byli byscie z polnocy to dajcie znac

Nefarious
    Guest

..a powiedz skad jestes? bo tak sobie pomyslalem ze moglibysmy sprobowac z moim Lunkiem mysle ze podolalby i wrecz sprostal

dr Robert
    Guest

Moja pierwsza samica zniosła zapłodnione jaja w wieku 5-miesięcy i 2 tygodni czyli zaszła w ciążę jako mniej więcej 4-miesięczna "nieletnia". Siedziała z samcem i nie zdażyłem ich rozdzielić, spodziewałem się tak szybkiej akcji...

Nefarious
    Guest

...no taka mamy dzisiaj mlodziez..nie ma zartow trza uwazac

Jestem z trojmiasta a wy co widze ze z Wałbrzycha
    Moja samiczka ma kolo 26-30cm [ciezko zmierzyc ten ogonek] Wolal bym zeby samczyk byl co nieco mniejszy zeby nie byl zbyt agresywny.
    Pierwsze jaja zlozyla (puste) majac okolo roku ale z tego co dowiedzialem sie to z jajami chodzila 5mc a powinna 1mc.

Uprawnienia umieszczania postów