Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: agama brodata

agama brodata

co moze oznaczac to ze agama siedzi z otwartym pyskiem czy to tylko moze byc wina wentylacji czy jeszcze czegos

CD/Tombik
    Guest

Re: agama brodata

na 99 % jest to brak odpowiedniej wentylacji

4078593 to moj numer gg jesli ktos moglby mi cos poradzic to prosze o kontakt

czy siedzi z otwartm pyskiem pod promiennikiem, czy w cieplym kącie? ja coprawda nie mam agam brodatych (jeszcze ale np. biczogony w ten sposob reguluja temperature w organizmie... i wydaje mi sie ze tutaj tez o to chodzi.

chce jeszcze dodac ze pysk otwiera tylko od czasu do czasu i siedzi tak okolo 2 min i robi tak tylko jak siedzi pod proniennikiem a w pozostalej czesci terrarium jest aktywny i nie zauwazylem takiego zachowania mam go dopiero od dwoch dni i w sklepie w ktorym go kupilem mial gorsza wentylacje, jest w bardzo dobrej kondycji

dzieki za pocieszenie pepre mam nadzieje ze to bedzie to narazie nic wiecej niepokojacego nie zauwazylem zachowuje sie w tym terrarium jakby mu odpowiadalo bede dalej obserwowac

skoro dopiero po jakims czasie, i tylko pod promiennikiem to raczej "na 99%" wszystko jest ok.

jw
    Guest

LOtwieranie pyska u agamy brodatej ma dwojakie znaczenie - oczywiście służy "termoregulacji" oraz jest jedną z form zachowań socjalnych.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów