Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Mam nowe zwierzątko =]

gWiAzDeCzKa
    Guest

Re: Mam nowe zwierzątko =]

wiem wiem rozumiem, ale ja niebardzo się w tym orientuje...dlatego pytam

CD/Tombik
    Guest

a co powiesz na to ? [link]http://terrarium.com.pl/gekonlesny.php[/link]

gWiAzDeCzKa
    Guest

oooooo!!!!!! bardzo podobny do mojego

CD/Tombik
    Guest

na 99% masz wlasnie tego gekona

tzn. jakie jeśli jaszczurke to fajnie ja chciałbym miec ale musze wiedzieć czym się żywi jaszczurka zwinka czy mogłabyś mi czegoś o tym poszukać

dzięki

...:James:...
    Guest

Mój kuzyn dostał jaszczurke (gekona) na urodziny i potem szukaliśmy jaki to...do "finału" przeszły murowy i leśny... tak oto mój kuzyn stał się posiadaczem gekona murowego

CD/Tombik
    Guest

JASZCZURKA ZWINKA RAZEM Z INNYMI GADAMI I PŁAZAMI POLSKIMI JEST OBJĘTA ŚCISŁĄ CAŁOROCZNĄ OCHRONĄ !!! nie wolno ich łapać, przenosic niszczyc ich siedlisk !!! jest to całkowicie zabronione i karane prawem !!! "...Nie zezwalają one na chwytanie, prześladowanie, posiadanie lub sprzedaż krajowych gadów i płazów..."
    "...Zabrania się:
    1) umyślnego zabijania, okaleczania, płoszenia, chwytania oraz przetrzymywania i preparowania;
    2)umyślnego niszczenia legoisk oraz jaj, posiaci młodocianych i form rozwojowych,a w szczególności kijanek;
    3) filmowania, fotografowania ich w miejscach rozrodu i regularnego przebywania;
    4) przemieszczania;
    a) z miejsc rozrodu i regularnego przebywania na inne miejsca;
    b) z ośrodków hodowli, ogrodów zoologicznych, zwierzyńców na stanowiska naturalne;
    5) zbywania, nabywania żywych, martwych lub spreparowanych - w całości lub części;
    6) wwożenia i wywożenia poza granice Państwa w stanie żywym lub martwy całych zwierząt oraz ich części lub pochodnych..."

Moim zdanie dawanie komusi (nie zapowiedzanego) prezętu z jakiego kolwiek zwierzaka to pomysł w najlepszym wypadku średni. W najlepszym wypatku to znaczy doświatczonemu terraryście który hoduje taen gatunek który mamy zmiar dać i na pewno ma na niego miejsce.

gWiAzDeCzKa
    Guest

eh ja to już chyba jestem pewna, że mam murowego, bo on cały czas na ścianie terrarium siedzi

gWiAzDeCzKa
    Guest

Manio a ty wiesz, że nie można hodować takich zwierzątek w domu??? to zabronione... :P ale ci powiem co one jedzą...nie są wybredne, łowią szarańczaki, pasikoniki, świerszcze, chrząszcze, pająki, stonogi i pareczniki...czesto również pszczoły, osy, pluskwiaki kowale bezskrzydłe, mrówki. Dość czesto je tez młode jaszczurki (takie małe :P), może zjadać też jaja (ale to jak jest na wolności ...
    Pozdrawiam =]

Uprawnienia umieszczania postów