Jestem od kilku dni szczęśliwym posiadaczem parki Uroplatusów ebenaui. Chciałem się skontaktować z osobami którzy trzymają lub trzymali Uroplatusy.
Jestem od kilku dni szczęśliwym posiadaczem parki Uroplatusów ebenaui. Chciałem się skontaktować z osobami którzy trzymają lub trzymali Uroplatusy.
A jak sie, te jasczurki po Polsku nazywaja?
Nie jestem pewien , ale chyba nie mają polskiej nazwy Są to dość rzadkie jaszczurki ( chyba z rodziny Gekkonidae-gekony ale co do rodziny nie jestem pewien.
no tak Subfamilia Gekkoninae
a internecie spotkalem sie z nazwa gekon liscioogonowy.. (a dokladniej to chodzi o http://wiem.onet.pl/wiem/fts.html?q=...aui+&x=41&y=16 o u. fimbriatus) nie mniej jednak ogolnie dosc czesto przy tworzeniu galerii na swojej stronie o uroplatusach czytalem ze to liscioogonowe (tak ogolnie). Jednak uroplatusow jest duzo.... tak wiec jak wiadomo.. łacinskie nazwy sa the best :P
hehe cos sie skopalo :P
Pogadaj z pepre on na pewno ci pomoze, on ma uroplatusy wiec na pewno cos o nich wie.
Niestety to nic nie da bo od niego mam te Uroplatusy a on wcześniej nigdy nie hodował ich. Moja parka na razie czuje się chyba dobrze jędzą świerszcze od pierwszego dnia i w nocy są całkiem aktywne. Miałem nadzieję zasięgnąć jakiś ciekawych i praktycznych informacji od kogoś kto hodował te ciekawe gekony, ale na razie nikt się nie odezwał.
Można wiedzieć za ile je kupiłeś, chyba ze to tajemnica to nie wnikam
PoZdRaWiAm WsZyStKiCh TerRaRyStOw
Zapłaciłem 700 zł za parkę. Ale terrarium kosztowało mnie drugie tyle. Niestety dużo ale jak się chce trzymać coś bardziej wymagającego to trzeba się liczyć z kosztami.