-
jaszczurka zwinka
hej mam pytanie czy jest mozliwe hodowanie w warunkach terraryjnych jaszczurki zwinki???
-
Re: jaszczurka zwinka
Pewnie, że jest możliwe - jak większośc gadów. Ale szczerze odradzam hodowlę zwinki. Jaszczurka ta w Polsce jest pod ochroną. Wydaje mi się, że lepiej wyglądają na wolności ...
Pozdrawiam
Leny
-
u mnie za blokiem na łące lata tego pełno co kilka metrów sie jakąs spotyka, wieksząsc to samice
-
-
U mnie na podwurku spodkałem zwinke może raz. W zeszłym roku przywiozłem kilka sztuk i mam nadzieje że sie rozmnożą i będą u mnie na podwurku żyć. Również odradzam trzymanie ich w terraium ich jest mało i zabranie nawet jednej sztuki z miejsca gdzie może sie rozmnażać oznacz zmniejszenie ich populacji.
-
Zwinki bardzo ciężko przezimować , a pozatym , mogąi tak umrzeć z powodu niesprzyjających warunków , jeśli chcesz mieć jaszczurke , to kup sobie np. gekona domowego , lub innego ( koszt tych tańszych nawet od 25 PLN ). Temat zwinek pojawiał sie juz na forum , poszperaj w archiwum
-
kompel rozmnaza zwinki i wyposzcza je tak skad wziol dorosle
-
Eee... DJP sam sobie przeczysz. Zreszta zastanów sie troche ,złapałes z 5 jaszczurek i myslisz ze ci sie rozmnozą na podwórku??? nie bądź naiwny ,podejrzewam ze juz dawno zginely! NIE WOLNO ODŁAWIAĆ POLSKICH GADÓW! WY I TAK NIE ZDOLACIE POWIEKSZYC ICH POPULACJI!
-
-
tak, ale mam zamiar przywieśdz ich więcej. A nie wyginełyn bo mają co jeść i gdzie zimować.
Uprawnienia umieszczania postów