Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: jaszczurka zwinka

Mieszany widok

jaszczurka zwinka

hej mam pytanie czy jest mozliwe hodowanie w warunkach terraryjnych jaszczurki zwinki???

Re: jaszczurka zwinka

Pewnie, że jest możliwe - jak większośc gadów. Ale szczerze odradzam hodowlę zwinki. Jaszczurka ta w Polsce jest pod ochroną. Wydaje mi się, że lepiej wyglądają na wolności ...

Pozdrawiam
    Leny

u mnie za blokiem na łące lata tego pełno co kilka metrów sie jakąs spotyka, wieksząsc to samice

powinienes byc dumny ze otacza cie swiat zwinek. Biorac je do domu oznacza zachlanosc czy czec mienia czegos bez poniesienia kosztow. Odradzam hodowanie zwinek w domu. Kiedys bylem glupi i sam lapalem je Zrozum w jakim swiecie zyja te jaszczurki i oszczec je!
    Dzieki

Pozdrawiam!
    Dawid
    Kameleon
    3City
    gg1653654

U mnie na podwurku spodkałem zwinke może raz. W zeszłym roku przywiozłem kilka sztuk i mam nadzieje że sie rozmnożą i będą u mnie na podwurku żyć. Również odradzam trzymanie ich w terraium ich jest mało i zabranie nawet jednej sztuki z miejsca gdzie może sie rozmnażać oznacz zmniejszenie ich populacji.

Zwinki bardzo ciężko przezimować , a pozatym , mogąi tak umrzeć z powodu niesprzyjających warunków , jeśli chcesz mieć jaszczurke , to kup sobie np. gekona domowego , lub innego ( koszt tych tańszych nawet od 25 PLN ). Temat zwinek pojawiał sie juz na forum , poszperaj w archiwum

doro
    Guest

kompel rozmnaza zwinki i wyposzcza je tak skad wziol dorosle

<anolis>
    Guest

Eee... DJP sam sobie przeczysz. Zreszta zastanów sie troche ,złapałes z 5 jaszczurek i myslisz ze ci sie rozmnozą na podwórku??? nie bądź naiwny ,podejrzewam ze juz dawno zginely! NIE WOLNO ODŁAWIAĆ POLSKICH GADÓW! WY I TAK NIE ZDOLACIE POWIEKSZYC ICH POPULACJI!

tak, ale mam zamiar przywieśdz ich więcej. A nie wyginełyn bo mają co jeść i gdzie zimować.

Uprawnienia umieszczania postów