-
co myslicie o oswajaniu toke czy to jest mozliwe
czy to jest moziliwe o to jest pytanie jesli macie jakies pomysly albo przydarzylo wam sie cos ciekawego piszcie w zalazczniku moj gekk (troche nie wyrazne )
-
Re: co myslicie o oswajaniu toke czy to jest mozliwe
Ja też sie do pytania dołączam bo mnie to bardzo ciekawi czy mozna
-
ja doswiadczenia z toke nie mam.. no ale mysle ze kazde zwierze w jakims tam stopiu mozna oswoic. Zreszta chyba na tej grupie byla osoba ktorej to sie udalo.
Pozdro
-
no ja tez tak mysle ze w jakims stopniu ale jak sie do tego zabrac o to jest pytanko
-
Znaczy kazdy inaczej rozumie slowo oswajanie. Wiadomo ze nie bedzie tak jak z p. vitticeps ze jak wsadzisz reke do terrarium do ta ci podejdzie bedzie oglodac ciekawsko. Ale czy da sie zrobic cos takiego ze wkladasz reke do terra i nie jestes ugryziony ?
-
Mój toke przybiega z kryjówki gdy pukam w szybkę terrarium.Pukanie kojarzy mu się z jedzeniem, smacznym kąskiem w postaci karaczana lub świerszczaAle nadal jest nieufny, bardzo płochliwy i potrafi dotkliwie ugryżć.Oswojenie tego gatunku gekona jest bardzo trudne, jak nie niemożliwe.
-
Zastanawiam się nad jednym faktem. Moze gekony toke gryza reke bo ta np pachnie swierszczem ? cco o tym myslicie ?
-
hmmm. nie wiem ja jak wkladam reke do terra to moj gekk sie przyglada ale nie rzuca nawet moge go dotknac (poglaskac) po plecach i nic nie robi tylko odwraca glowe w moja strone i patrzy gorzej juz jest z wyciaganiem
-
Mój samczyk ani razu mnie nie ugryzł Lubi spacery poza terr i ciekawsko rozgląda się wokół siebie. Jedyne czego się obawia to kot i pies
-
no widzisz ale bierzesz go na rece i nic no to naprawde sztuka tak toke wytresowac masz moze zdjatko to wrzuc posta
Uprawnienia umieszczania postów