Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Jaka jaszczurka do 100 x 80 x 120

Gwint
    Guest

Jaka jaszczurka do 100 x 80 x 120

Mam miejsce na terrarium takie jak w temacie. Chcialbym do niego jaszczurke najlepiej dzienna. Gekony lamparcie sa piekne ale nocne . Prosze doradzcie mi cos. Aha nie jestem poczatkujacy wiec te troche bardziej trudniejsze gatunki tez mozecie wymieniac.

PaWeL^
    Guest

Re: Jaka jaszczurka do 100 x 80 x 120

czesc
    zależy czy te teraz ma wtmiary 100/80/120 szer/wys/dł bo jak tak to możesz do niego dać bezproblemu agame brodatą, a jeżeli 100/80/120 dł/szer/wys to hm jakieś anolisy, może coś z felsum )
    jeżeli sie myle to nich mnie ktoś poprawi

pozdro

xol
    Guest

Właściwie to spore terrarium, wiele gatunków się do niego nadaje... Najlepiej poczytaj opisy tych gatunków które ci się podobają, to trudno tak komuś radzić... Wybór masz duży.

Gwint
    Guest

100 x 80 x 120 to dl x szer x wys. Prosze doradzcie

Starczy na agame błotną, albo parke anolisów kubańskich. Ogólnie coś nadrzewnego, do max 70cm. Agama blotna może być większa (zwłaszcza samiec) ale ma za to długi ogon :-)

Gwint
    Guest

Aha dodam jeszcze ze chcialbym zeby bylo to zwierze nie do brania na rece ale nie takie ze bedzie sie balo straszylo uciekalo... Zebym mogl wziasc na reke np zeby sprawdzic czy wszystko w porzadku albo zebym mogl karmic z reki. Prosze o nastepne sugestie narazie wygrtywa kameleony jemenskie i agama blotna

PaWeL^
    Guest

czesc !
    jeżeli nie miałes jeszcze doświadczenia z gadami to nie radze Ci kupować kameleona ! też kiedyś chcialem kupić kamka ale poczytalem opisy i kupilem sobie gekona lamparciego ! wiem że ty chcesz dzienną ale z nocnych bylo by idealne dla parki gekonów toke !

pozdro

Gwint
    Guest

Skoro odradzacie mi kameleonki to powaznie zaczynam myslec nad agama blotna

a moze zastamów sie nad agamą brodatą ? to naprawdę wdzięczne zwierze ! Błotne podobno tez są ciekawe >

PaWeL^
    Guest

czesc !

jak już tak Ci się podoba agama błotna to teraz powinienes sie zastanowić nad kosztami ! nie wiem moge sie mylić ale one rosną do 1 metra i dlatego chyba dużo jedzą ?
    jeżeli sie myle nich mnie ktos poprawi !

pozdro )

Uprawnienia umieszczania postów