Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: KOSZT jaszczurki

Re: KOSZT jaszczurki

Troche zle mnie zrozumieliscie..w sumie to ja niezlyt precyzyjnie sie wyrazilem...chodzi mi o to ile kosztuje utrzymanie tzn.pokarm....ile gdzies tak jaszurki jedza...bo chce zobaczyc na ile plus minus starczy opakowanie swierszczy...w moim przypadku za 10 zl

DZIEKUJE BARDZO ZA WSZYSTKIE WYPOWIEDZI!!! Mam nadzieje, ze jeszcze cos skrobniecie....

PEACE!

PaWeL^
    Guest

a więc tak ! jak kupie paczkę za 10 zl (40 świerszczy) to mam na niecały miesiąc dla lamparta ! )))

Wesoły_hopak
    Guest

dokłanie tak jak napisął paweł musisz je tylko dokarmiać bo padną.

40 w paczce....wow.....

Słuszna uwaga ...:James:... mało kto bierze takie drobiazgi pod uwagę a zbierając to wszystko do kupy to wychodzi ciekawa sumka

iwona krzywkowska
    Guest

KAMELEON-DROGI ZWIERZAK

Mój kameleon zjada przeciętnie 30 świerszczy na tydzień. Czyli koszt około 15 zł/tydzień.
    Dodatkowo łapię mu na łące motyle i koniki polne, muchy - to za darmo.
    Wapno-chyba 10 zł, starcza na jakiś miesiąc, dwa-dokładnie nie wiem na ile starcza???
    Witaminy + Vibovit-razem jakieś 20 zł.
    pozdrowienia,

Jeśli nastawiasz się tylko na kupno karmy dla jaszczurki to utrzymanie (kwestia finansowa) jest uzależnione od tego jaką masz jaszczurkę. Np. utrzymanie gekona lamparciego to:
    -ok. 20 swierszczy tygodniowo (paczka 25 - 30 świerszczy kosztuje średnio 9 - 10 zł)
    -w zastępstwie za świerszcze można podawać mączniaki (ale nie za często), których paczka kosztuje średnio 6 zł i starcza na 2 - 2,5 tygodnia
    -witaminy + wapń (możesz śmiało zastosować vibovit junior). Vibovitem należy posypać świerszcza (lub dwa) raz na 5 dni.
    Jeśli masz odrobinę wolnego czasu to możesz wiosną, latem i wczesną jesienią zbierać swojemu podopiecznemu tzw. plankton łąkowy tj. pasikoniki i inne szarańczaki, a także pająki (ten którego kiedyś miałem uwilbiał je), również motyle dzienne i ćmy. Od czasu do czasu możesz podać niedużą dżdżownicę. To drugie rozwiązanie pozwoli ci zaoszczędzić sporo pieniędzy. Pamiętaj: owady przez ciebie złowione muszą pochodzić z miejsc czystych, więc łap je zdala od dróg. Mogę ci zagwarantować że podając swojemu podopiecznemu taki pokarm sprawiasz mu ogromną frajdę. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów